Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Dosarul Mineriada: Mugurel Florescu, fostul șef al Direcţiei Procuraturilor Militare în iunie 1990, la PICCJ

Generalul Mugurel Florescu, fost șef al Direcției Procuraturilor Militare în iunie 1990, a venit vineri la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, fiind citat în dosarul Mineriada, în care au fost puși sub acuzare Ion Iliescu, Virgil Măgureanu, Cico Dumitrescu, Miron Cozma și Cazimir Ionescu, pentru infracțiuni contra umanității, informează Mediafax.
curte_instanta_avocat.jpg

Mugurel Florescu a declarat, la intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ), că a fost citat de procurori și a venit să afle care este învinuirea. „Am primit o citație a procuratorii și era normal să mă prezint”, a declarat acesta, care a mai precizat că îi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat în mineriadă, susținând că el nu a avut nicio implicare în evenimentele din 13-15 iunie 1990.

DOSARUL MINERIADA: PICCJ CERE AVIZ PENTRU URMĂRIREA PENALĂ A LUI PETRE ROMAN, VICTOR ATHANASIE STĂNCULESCU ȘI GELU VOICAN VOICULESCU

Întrebat de ce nu a făcut investigații amănunție la vremea respectivă, fostul șef al Direcției Procuraturilor Militare (în prezent Secția Parchetelor Militare) a spus că a făcut acest lucru și are și dovezi în acest sens, pentru că a păstrat condici de ședințe de lucru săptămânale.

În decembrie 1989, Mugurel Florescu a fost consilier pentru probleme de justiție la Cabinetul vicepremierului Gelu Voican Voiculescu, în Guvernul provizoriu al României. Ulterior, din aprilie 1990 până în aprilie 1993, Florescu a fost șef al Direcției Procuraturilor Militare.

PICCJ a anunțat, miercuri, începerea urmăririi penale în dosarul Mineriada, pe numele unor persoane, pentru infracțiuni contra umanității, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității, din 13-15 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea și lipsirea de libertate a altor o mie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii