Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Dosarul „Colectiv”: Patronii și pirotehnistul de la firma de artificii, plasați în arest la domiciliu

Tribunalul București a decis ca Daniela Niță și Cristian Niță, proprietarii firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice de la clubul Colectiv, precum și pirotehnistul, Viorel Zaharia să fie plasați în arest la domiciliu, transmite Agerpres.
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Tribunalul București a admis marți o contetație a celor trei față de decizia Judecătoriei sectorului 4 din 8 noiembrie, prin care s-a dispus arestarea lor preventivă. Decizia este definitivă, astfel încât cei trei vor fi eliberați din arestul Poliției Capitalei.

Conform procurorilor de la Parchetul General, Daniela Niță, administrator și acționar majoritat al firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL și Cristian Niță (director) sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri. De asemenea, Viorel Zaharia (pirotehnist) este acuzat de ucidere din culpă.

HAIDEȚI SĂ AJUTĂM VICTIMELE DIN COLECTIV!

Procurorii susțin că Viorel Zaharia, pirotehnist autorizat, angajat al SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în incinta clubului Colectiv, în ziua de 30 octombrie, fără a respecta măsurile de siguranță și prevederile legale în acest sens. În plus, în urma producerii incendiului din 30 octombrie, în calitate de reprezentanți ai SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Daniela Niță (administrator) și Cristian Nuță (director) au distrus și sustras documente ce constituie probe, pentru a împiedica cercetările procurorilor, precum și pentru a-l ajuta pe Viorel Zaharia.

Anchetatorii au stabilit că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Cei trei administratori și acționari ai clubului — Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu — au fost arestați preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

FOTO: © Vasile87 | Dreamstime.com – Candles At Colectiv Club In Bucharest, Romania Photo

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii