Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Dorin Marian, fostul șef al cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu, este urmarit penal de DNA pentru mărturie mincinoasă

Procurorii DNA Brașov au demararea urmăririi penale față de Dorin Marian, fost șef al Cancelariei premierului, pentru mărturie mincinoasă, în dosarul în care este anchetat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, informează AGERPRES.
 aboneaza-te
Dorin Marian

În comunicatul de presă al DNA se precizează că în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată în 18 mai) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, a lui Dorin Marian, fost șef al Cancelariei prim-ministrului.

Această citare a fost necesară în legătură cu clarificarea unor aspecte legate de activitatea desfășurată de Marius Marcovici.

„După depunerea jurământului, la 28 aprilie, Dorin Marian a făcut declarații mincinoase cu privire la faptul că Marius Marcovici a fost consilierul său personal, în perioada în care a îndeplinit funcția de șef al cancelariei primului ministru. Declarația mincinoasă constă în faptul că, deși calitatea de consilier personal pe care a avut-o Marcovici, în raport cu Dorin Marian, rezultă din înscrisurile de la dosar, care confirmă inclusiv faptul că încheierea contractului a fost realizată pe perioadă determinată, respectiv pe durata exercitării funcției de șef al Cancelariei primului ministru de către suspect, acesta a negat această evidență”, susțin procurorii.

DNA menționează că, în depoziția luată sub jurământ, Dorin Marian a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.

Marți, procurorii anticorupție de la DNA Brașov au dispus efectuarea urmăririi penale față de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii