Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Dorin Drăgoi

Avere: 8-10 milioane de euro Vârstă: 47 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domenii: Industria alimentară, imobiliare

Dorin Drăgoi, patronul Standard Snacks, producătorul snacks-urilor sărate Bazzaconi şi Rontzy, apare foarte rar în presă şi cu atât mai puţin într-un an de criză. Anul 2010 i-a adus destule probleme antreprenorului bucureştean, iar evenimentele au luat chiar o turnură la care probabil nici el nu se aştepta. La sfârşitul lui 2009, Drăgoi cerea Tribunalului Bucureşti intrarea în insolvenţă a companiei.

După puţin timp, a revenit şi a renunţat la cerere. Se părea că lucrurile reintră pe făgaşul normal. În luna mai anunţa chiar că afacerile din acest an vor fi mai mari cu circa 10% faţă de 2009, urmând să fie atins un nivel de 16,5 milioane de euro. Era luată în calcul majorarea exporturilor pe pieţele din Bulgaria şi Italia. Lucrurile păreau să meargă bine.

După care a venit lovitura de graţie. Tribunalul Bucureşti a aprobat intrarea în insolvenţă a producătorului şi distribuitorului de snacksuri şi chipsuri Standard Snacks, la cererea Piraeus Leasing, care avea de recuperat o datorie de circa 100.000 de euro. Între timp au mai apărut şi alţi creditori. Aşa se face că, după ce iniţial singur ceruse intrarea în insolvenţă, Drăgoi s-a văzut adus de alţii în această situaţie. Standard Snacks are o fabrică în Voluntari, unde în vremurile bune lucrau aproximativ 200 de angajaţi. Drăgoi avea mai multe filiale în ţară, fiind adeptul distribuţiei directe.

Standard Snacks avea o cotă importantă pe piaţa internă, estimată la peste 200 milioane de euro şi care s-a contractat anul trecut cu 8% în volum faţă de anul anterior. Firma era prezentă şi pe pieţe externe, principala destinaţie fiind Bulgaria, unde Standard Snacks deţinea chiar o cotă de 18% cu mărcile Bazzaconi şi Rontzy, deşi anumiţi producători locali copiaseră produsele companiei. De asemenea, în Italia se exporta marca Bazzaconi Party, un mix de biscuiţi săraţi, covrigei şi ministicksuri cu sare.

Compania face parte dintr-un grup de firme care mai include un producător mic de sucuri şi concentrate din fructe. Drăgoi mai are o fabrică de sucuri naturale, cumpărată de la Parmalat, un lanţ de cofetării şi spaţii comerciale în mai multe oraşe din ţară. De asemenea, este prezent şi pe segmentul imobiliar, deţinând prin intermediul companiilor pe care le controlează circa 20.000 de metri pătraţi în centrul Clujului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii