FacebookTwitterLinkedIn

Televiziunea licențiată în România se va internaționaliza, cu o tematică de filme documentare și cu intenția de a se extinde în Moldova, țările din fosta Iugoslavia și Ucraina. Până în prezent televiziunea a emis în România, Polonia, Ungaria și Cehia.

Televiziunea are în grilă programe educative (documentare) în proporție de 855% și 15% publicitate.

Doq Media TV nu mai deține alte licențe audiovizuale, în vreme ce compania Sport Klub TV mai are o licență pentru un format sportiv.

Victor Hodorog, reprezentantul Sport Klub TV a explicat că transferul de licență este destinat dezvoltării unui canal de documentare care să poată fi localizat în toate țările unde va fi distribuit. Televiziunea Doku Klub este în prezent în distribuție pe Telekom, cu conținut de origine maghiară, făcând parte din pachetul transmis în secuime, în pachetul maghiar, a mai explicat acesta.

Proiectul televiziunii de documentare DoQ a fost prezentat pentru piață în luna octombrie 2015, la evenimentul anual organizat de Tematic Cable într-un complex turistic din Delta Dunării.

VEZI AUDIENȚA TELEVIZIUNILOR ÎN MEDIUL URBAN – NOIEMBRIE 2015

Distribuitorul și operatorul de televiziuni Tematic Cable a anunțat atunci că a cumpărat DoQ (Doku Klub) de la Sport Klub SRL adăugând-o portofoliului său propriu de televiziuni care mai include The Fishing and Hunting Channel, televiziunea muzicală Slager și SportKlub. DoQ a apărut pe piața TV din 2007, fiind inițial o televiziune destinată publicului vorbitor de limba maghiară, pentru care a și intrat în distribuție tot prin UPC, din anul 2009.

După preluarea de către Tematic Cable și schimbarea programelor din vechiul format orientat pe lifestyle, viața vedetelor și călătorii într-unul de documentare clasice, anunțul de distribuție prin UPC este primul pas semnificativ al DoQ de a ajunge în casele publicului vorbitor de limba română.

Printre principalele titluri difuzate în premieră pe DoQ sunt „De la maimuțe la oameni”, „Momente din viața familiei Kennedy”, „Roma: Ridicarea și prăbușirea unui imperiu”, „Lupte aeriene”, “Confruntarea zeilor” (serie despre mitologie) și „Trenuri extreme”. Alte documentare care fac parte din programul DoQ sunt „Revoluția americană”, „Lumi dispărute”, „În căutarea adevărului”, „Mega furtuni preistorice”, „Goana după mumii” sau „Arma umană” (un documentar despre diferite stiluri de lupte).

DoQ emite un program de 24 de ore pe zi, disponibil în patru limbi: română, maghiară, cehă și engleză. Televiziunea emite cu criptare Conax pe satelitul Thor 3 la 0,8 grade vest, pe frecvența 11747 GHz, polarizare orizontală, FEC 5/6, video PID 7107, audio PID 7207.

Tematic Cable este o companie cu sediul la Oradea, parte a grupului media Tematic Media Group deținut de Radu Morar – cunoscut pentru lansarea pe piața locală a televiziunii Minimax. Tematic Cable oferă diverse servicii legate de piața de TV, inclusiv distribuție și marketing pentru un portofoliu de peste 30 de televiziuni aparținând companiilor: AMC Networks International, Viacom, Digi TV, A+E Networks, Mega Max Media și Origo.