Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Donald Trump și Kim Jong Un au semnat o declarație comună la summitul istoric din Singapore

SUA se angajează să acorde „garanţii de securitate” Coreei de Nord, arată textul documentului semnat marţi de preşedintele american Donald Trump şi de liderul nord-coreean Kim Jong Un, la finalul summitului lor istoric din Singapore, transmite AFP, preluat de Agerpres.
summit Singapore

Conform acestui document, cele două părți s-au angajat în cadrul unei declarații comune:

  1. SUA şi Republica Populară Democrată Coreea se angajează să stabilească relaţii noi, în acord cu dorinţa popoarelor celor două ţări de pace şi prosperitate.
  2. Statele Unite şi RPDC îşi vor uni eforturile pentru a construi un regim durabil şi stabil de pace în Peninsula Coreeană.
  3. Reafirmând Declaraţia de la Panmunjom din 27 aprilie 2018, RPDC se angajează să acţioneze pentru denuclearizarea totală a Peninsulei Coreene.
  4. Statele Unite şi RPDC se angajează să recupereze rămăşiţele militarilor americani (decedaţi în războiul din Coreea, n.red.), incluzând repatrierea imediată a celor identificate deja.

Preşedintele Trump şi preşedintele Kim se angajează să pună în aplicare prevederile acestui comunicat comun, integral şi fără întârziere.

SUA şi RPDC se angajează să desfăşoare negocieri ulterioare conduse de secretarul de stat Mike Pompeo şi de o oficialitate de rang înalt relevantă a RPDC, cât mai curând posibil, spre a pune în aplicare rezultatele summitului SUA-RPDC.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii