Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Donald Trump: „Nu putem să lăsăm leacul să devină o problemă în sine”

În timp ce americanii au intrat în cea de-a doua săptămână de auto-izolare completă din cauza pandemiei provocate de Coronavirus, președintele Trump a declarat pe Twitter că „Nu putem să lăsăm leacul să devină o problemă în sine”, potrivit The Daily Wire.
Donald Trump

Pe 16 martie, Trump le-a spus americanilor să se auto-izoleze și le-a dat un set de reguli intitulat „15 Days To Slow The spread”. Ghidul le cerea oamenilor să evite adunările mai mari de 10 persoane în următoarele 15 zile, barurile și restaurantele și să reducă activitățile sociale.

Acum, milioane de oameni au intrat în auto-carantină și multe magazine au rafturile goale. Afacerile din întreaga țară – mari și mici – au fost puternic afectate, iar piața bursieră a suferit una dintre cele mai grave pierderi din ultimele decenii.

Într-o postare de duminică noapte de pe Twitter, Trump a spus că după ce se va încheia perioada prevăzută de 15 zile, națiunea va trebui să reevalueze modul în care abordează COVID-19.

„Nu putem să lăsăm leacul să devină o problemă în sine. La sfârșitul celor 15 zile, vom lua o decizie cu privire la care direcția în care ne dorim să mergem!”

Între timp, președintele Federal Reserve Bank din St. Louis, James Bullard, a estimat că rata șomajului din SUA ar putea atinge un procent de 30% în al doilea trimestru, iar produsul intern brut poate scădea până la 50%.

Secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, a declarat duminică că blocajul în care se află Statelor Unite pentru a stopa răspândirea coronavirusului va dura cel puțin 10- 12 săptămâni sau până la începutul lunii iunie.

„Economia SUA este puternică. Am oprit părți importante ale acesteia, dar după ce vom combate acest virus, cred că economia noastră va reveni în forță. Avem companii mari și muncitori serioși” a mai spus Mnuchin. „Avem nevoie de un pod ca să trecem peste această situație. Ea nu se va transforma  într-o criză financiară care va dura ani de zile.”

Aproape unul din patru americani, aproximativ 80 de milioane de oameni în total, au primit ordin să rămână acasă, deoarece statele New York, California, Illinois, Oregon, Connecticut și New Jersey au adoptat măsuri restrictive.

Mnuchin a mai spus că așteaptă ca un program de stimulare economică în valoare de 1,6 trilioane de dolari să fie adoptat și semnat de președintele Trump luni.

Proiectul de lege, în baza căruia o familie de patru persoane poate primi suma de aproximativ 3.000 de dolari o dată pe lună, a spus Mnuchin, va susține economia Statelor Unite timp de 10-12 săptămâni.

Acest cost suportat de economia Statelor Unite, estimat la 1 trilion de dolari, continuă să crească. Mnuchin a declarat că proiectul de lege va permite, de asemenea, Rezervei Federale să scoată până la 4 trilioane de dolari sub formă de lichidități pentru a sprijini economia. Secretarul a spus că această măsură va permite Băncii Centrale a Statelor Unite să ajute întreprinderile pe o perioadă 90 până la 120 de zile.

„Trebuie să băgăm bani în economie acum. Dacă facem asta, o vom putea stabiliza ”, a mai spus Mnuchin.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii