Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Donald Trump interzice afacerile cu Huawei în America. Google, Intel și Qualcomm au impus primele măsuri

Președintele american, Donald Trump, a interzis grupurilor americane să mai facă comerț în telecomunicații cu companiile străine care sunt considerate periculoase pentru securitatea națională.
Donald Trump
Google, al cărui sistem de operare Android echipează majoritatea smartphone-urilor din lume, a anunțat că își va spuspenda relațiile cu compania chineză Huawei, care se află pe lista autorităților de la Washington ca fiind „riscantă”. „Ne vom conforma acestui decret şi îi vom examina implicaţiile”, a declarat Google într-un e-mail către AFP.

Google va trebui să oprească activităţile ce implică transfer de tehnologii care nu sunt publice („open source”), ceea ce va forţa producătorul chinez să utilizeze doar versiunea „open source” de la Android.

Huawei a denunţat săptămâna trecută „restricţii nerezonabile care vor încălca drepturile” grupului chinez. Deja multe aplicații produse de Google pentru dispozitivele mobile sunt interzise în China, dar ele sunt disponibile utilizatorilor din alte state, inclusiv din Europa.

Interdicția nu va afecta imediat utilizatorii actuali de telefoane Huawei, pentru că ei vor putea accesa în continuare Google Play Store pentru a actualiza diferite aplicații sau pentru a decărca altele noi. De asemenea, ei vor putea beneficia în continuare de Google Play Protect, sistemul care garantează siguranța aplicațiilor descărcate.

Producătorii de procesoare Intel, Qualcomm și Broadcom s-au conformat și nu vor mai furniza componente pentru compania chineză. Decizia lor a fost urmată și de Infineon Technologies, Micron Technology și Western Digital, acestea din urmă fiind furnizori de microprocesoare pentru memorie.

Citeste si: Huawei a depășit cota de piață a gigantului Apple în China. Urmează detronarea lui Samsung?

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii