FacebookTwitterLinkedIn

Ceremonia formală de instalare a preşedintelui şi vicepreşedintelui Statelor Unite a avut loc la sediul Congresului american. Donald Trump a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi a ţinut primul discurs. Iată cum a decurs ceremonia de învestire.

UPDATE 19:00 Donald Trump a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, după ce Mike Pence, noul vicepreşedinte, a făcut acelaşi lucru.

“Statele Unite au investit milioane de dolari pentru îmbogăţirea altor ţări; de acum, promit un efort naţional major pentru reconstruirea ţării noastre şi pentru îndeplinirea promisiunilor făcute faţă de toţi”, a afirmat Trump după depunerea jurământului.

“Voi lupta pentru voi cu toată puterea mea, nu vă voi părăsi niciodată. America va începe să câştige din nou aşa cum nu a mai făcut până acum. America va fi pe primul loc”, a spus Trump.

“Le mulţumesc preşedintelui Barack Obama şi Primei doamne, Michelle Obama, pentru ajutorul extraordinar oferit în perioada de tranziţie. Au fost minunaţi”, a subliniat Trump, criticând apoi sistemul politic clasic de la Washington.

“Nu este vorba de un transfer al puterii de la un partid la altul; acum, se transferă puterea înapoi poporului, pentru reunificarea ţării”, a subliniat Trump.

“Aceasta este ziua cetăţenilor. Este sărbătoarea cetăţenilor; Statele Unite ale Americii sunt ţara voastră”, a afirmat Trump.

“Vom urma două reguli stricte: cumpăraţi produse americane şi angajaţi americani. Trebuie să gândim la nivel mare şi să visăm la un nivel şi mai mare. Vom opri carnagiul infracţiunilor şi vom pune America pe primul loc”, a insistat Donald Trump.

UPDATE 18:54 Mike Pence a depus jurământul.

UPDATE 18:40 Ceremonia formală de instalare a preşedintelui şi vicepreşedintelui Statelor Unite a început la sediul Congresului american.

Donald Trump, noul preşedinte al SUA, şi Mike Pence, noul vicepreşedinte, urmează să depună în scurt timp jurământul de învestitură.

Ceremonia este prezidată de John Roberts, judecător la Curtea Supremă de Justiţie a Statelor Unite.

UPDATE 18:27 Hillary Clinton elogiază democraţia din Statele Unite

Hillary Clinton, care a pierdut scrutinul prezidenţial în competiţia cu Donald Trump, a elogiat “democraţia” şi “valorile” Statelor Unite, în contextul ceremoniei de învestire a noului preşedinte.

Text articol [details]: “Sunt astăzi aici pentru a onora democraţia şi valorile noastre persistente. Nu voi înceta niciodată să cred în ţara noastră şi în viitorul ei”, a transmis Hillary Clinton prin Twitter.

UPDATE 18:11 Donald Trump a sosit la Capitoliu pentru ceremonia de învestire

Donald Trump a sosit vineri la Capitoliu pentru ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

UPDATE 17:50 Proteste violente la Washington, înaintea învestirii lui Donald Trump

Protestatari cu cagule au spart vitrinele unor magazine, vineri, în cursul protestelor faţă de învestirea în funcţie a noul preşedinte al SUA, Donald Trump.

Potrivit poliţiei, numărul protestatarilor violenţi este de aproximativ 50, aceştia fiind deja încercuiţi de forţele de ordine.

Doi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu manifestanţii, fiind transportaţi la spital.

UPDATE 17:00 FOTO Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, şi soţia sa, Melania, au fost primiţi, vineri, la Casa Albă de soţii Barack şi Michelle Obama, înaintea ceremoniei de predare a puterii

Ceremonia de învestire în funcţie a lui Donald Trump va începe în scurt timp la Capitoliu.

Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, şi soţia sa, Melania, au fost primiţi, vineri, la Casa Albă de soţii Barack şi Michelle Obama, înaintea ceremoniei de predare a puterii.

Ceremonia de învestire în funcţie a lui Donald Trump va începe în scurt timp la Capitoliu.

“Totul începe astăzi; vă aştept la ceremonia de învestitură”, a transmis Donald Trump prin Twitter.