Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Donald Trump declanșează războiul comercial cu UE?

Donald Trump a avertizat sâmbătă, pe Twitter, că ar putea impune taxe vamale pentru importurile de automobile, dacă liderii europeni vor mări tarifele pentru bunurile americane, ca reacţie la tarifele pentru oţel şi aluminiu impuse de SUA, relatează MarketWatch, conform News.ro.
shutterstock_DonaldTrump

Donald Trump a scris pe Twitter: „Dacă UE vrea să majoreze tarifele şi barierele deja ridicate pentru companiile americane care fac afaceri acolo, pur şi simplu vom aplica o taxă pe maşinile lor care intră liber în SUA”.

Trump a semnalat astfel că nu se dă înapoi de la un război comercial cu Europa, care în mod tradiţional este un aliat al SUA.

„Ei fac imposibil ca maşinile noastre (şi alte produse) să fie vândure acolo. Un mare dezechilibru comercial”, a mai scris preşedintele SUA.

Comentariile lui Trump au avut loc în urma anunţului Casei Albe de săptămâna trecută referitor la intenţia SUA de a impune taxe vamale de 25% pentru oţel şi de 10% pentru importurile de aluminiu, fiind vizate, în primul rând, importurile din China.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZINILOR DE ȘTIRI – FEBRIUARIE 2018

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii