Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Telecom |
|

Donald Trump a blocat preluarea producătorului american de microcipuri Qualcomm de către concurentul Broadcom (Singapore)

Donald Trump, preşedintele SUA, a semnat decretul prin care interzice preluarea producătorului american de microcipuri Qualcomm de către concurentul Broadcom, care are sediul la Singapore, din motive ce ţin de securitate naţională, informează Reuters, preluat de Agerpres.
 aboneaza-te
shutterstock_DonaldTrump

„Există dovezi credibile care mă fac să cred că Broadcom, prin exercitarea controlului asupra Qualcomm, ar putea lua acţiuni care să ameninţe securitatea naţională a SUA”, se arată în decretul prezidenţial semnat de Donald Trump.

Qualcomm, unul dintre primii producători de chipuri pentru telefoane mobile, furnizează chipurile de modem utilizate de Apple, Samsung şi LG pentru ca telefoanele lor să se conecteze la reţelele de date wireless.

În cazul în care va reuşi să preia Qualcomm, Broadcom va deveni furnizorul principal de chipuri utilizate în cele aproximativ 1,5 miliarde de smartphone-uri care ar urma să fie vândute la nivel mondial în acest an.

Este pentru a cincea oară când președintele Donald Trump blochează o operaţiune de preluare în urma obiecţiilor exprimate de Comisia pentru Investiţii Străine în SUA.

CITEȘTE: COMUNICATUL MEU DE PRESĂ

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii