Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Donald Trump a anunțat majorarea taxelor de la 10% la 25%, iar bursa chinezească s-a prăbușit. Ce se întâmplă în Europa

După anunțul președintelui american Donald Trump, acțiunile chinezești au scăzut luni, 6 mai, cu aproximativ 6%, aceasta fiind cea mai mare depreciere din ultimii trei ani.
bursa

Donald Trump a amenințat că va impune o taxă de 25% asupra produselor aduse din China, comparativ cu taxa deja existentă de 10%, conform Financial Times.

Președintele Statelor Unite a scris duminică seară pe Twitter că tarifele importului produselor chinezești ar putea crește. În acest caz, taxa de 10% impusă asupra unor bunuri de 200 miliarde de dolari ar urma să crească vineri la 25%,urmând a fi extinsă și pe celelalte produse netaxate în valoare de 325 miliarde de dolari.

Mesajul lui Donald Trump a dus la o scădere de până la 6,1% a CSI 300, indicele de referinţă al celor mai mari companii listate din Shanghai şi Shenzen, încheind ziua cu minus 5,8%, cea mai mare depreciere din februarie 2016 încoace.

Indicele compozit Shanghai a scazut cu 5,6%, indicele MSCI pentru zona Asia Pacific a înregistrat minus 1%, iar indicele MSCI pentru pieţe emergente a scăzut cu 1,6%. Hang Seng al bursei din Hong Kong a scăzut cu 3%, iar ASX 200 al bursei din Sydney a scăzut cu 0,8%.

„Pe termen scurt, investitorii sunt îndreptăţit îngrijoraţi, deoarece ameninţarea persistentă a unui război comercial a avut un impact asupra activelor riscante în 2018, în special în Asia”, spune Tai Hui, strateg şef pentru Asia Pacific la JP Morgan Asset Management.

Acțiunile din Europa au înregistrat, de asemenea, o depreciere astăzi, urmărind scăderile masive din Asia și SUA, despre care specialiștii vorbesc că vor continua să scadă.

Indicele S&P 500 a scăzut cu  2,1% , iar DAX al bursei din Germania a înregistrat o pierdere de munus 1,5%.  CAC 40 al bursei din Franţa a scăzut cu 1,7%.  În România, indicele BET al pieţei principale înregistra luni după-amiază minus 0,59%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii