Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Donald Trump amenință cu oprirea finanțărilor federale pentru marile orașe

Donald Trump amenință că va sista finanțarea federală pentru orașe precum Seattle, Portland, New York şi Washington, acolo unde protestele au fost de amploare.
 aboneaza-te
Donald Trump shutterstock_1190031697

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat, miercuri, un memoriu în care ameninţă că va opri finanţarea federală pentru oraşele ”anarhice”, precum Seattle, Portland, New York şi Washington, informează Reuters, citat de Agerpres.

Administraţia mea nu va permite ca dolarii federali din impozite să finanţeze oraşe care permit să fie deteriorate până ajung zone anarhice”, arată documentul publicat de Casa Albă. De asemenea, Trump îi cere directorului pentru buget al Casei Albe, Russell Vought, să emită în termen de 30 de zile instrucţiuni ”către şefii agenţiilor privind restrângerea eligibilităţîi şi alte moduri de defavorizare în limita maximă permisă de lege a jursidicţiilor anarhiste la primirea de fonduri federale nerambursabile”.

Memoriul îl invită pe procurorul general al SUA, William Barr, să alcătuiască o listă de ”jurisdicţii anarhice” care ”permit să continue violenţa şi distrugerea proprietăţilor şi care au refuzat să ia măsuri rezonabile” pentru restabilirea ordinii.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a afirmat, pe Twitter, că Trump încearcă să taie fondurile federale care sunt necesare statelor şi oraşelor pentru refacerea după epidemia de coronavirus. “Nu este rege. Nu poate «tăia finanţarea» oraşului New York. Este o mişcare periculoasă ilegală’‘, a susţinut el.

Orașele vizate au fost scenele unor proteste Black Lives Matter împotriva rasismului și a violențelor poliției, în urma cărora persoane au fost rănite sau ucise. Drept urmare, președintele caracterizează aceste orașe drept “anarhice”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii