Cautare
, Contributor

Evenimente |
|

Donald Trump, achitat în cel de-al doilea proces de impeachment

Fostul președinte american, Donald Trump a fost achitat în cel de-al doilea proces de impeachment pentru „incitare la insurecţie”.
Washington,,Dc,Usa,1,11,2021,Donald,Trump,Has,Not

Deși 57 dintre senatori din 100 au pledat pentru condamnarea fostului președinte, verdictul de vinovăție nu „a stat în picioare”, deoarece erau necesare încă două treimi din voturile camerei superioare, informează AFP.

Timp de cinci zile, atât avocaţii fostului președinte, cât şi aleşii democraţi însărcinaţi cu acuzarea s-au „luptat” într-un proces deloc facil, în care s-au prezentat înregistrări video șoc ce prezentau secvențe din evenimentele petrecute pe data de 6 ianuarie.

 În timp ce democrații îl consideră pe Trump drept responsabilul principal pentru evenimentele care au avut loc la începutul lunii ianuarie, prin faptul că afirmațiile fostului președinte ar fi provocat asaltul asupra Capitoliului, avocații săi au declarat în cadrul pledoariei sale finale de sâmbătă: „a venit timpul să punem capăt acestei mascarade politice. Să ajungeţi la concluzia, plecând de la probele pe care le-aţi văzut, că dl Trump voia cu adevărat, şi de fapt a suscitat deliberat o insurecţie armată pentru a răsturna guvernul american, ar fi absurd”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii