Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Dominic Raab îl va înlocui pe Boris Johnson, dacă acesta nu îşi va putea îndeplini atribuţiile din cauza coronavirusului

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a fost internat în spital la 10 zile după ce a fost găsit pozitiv după un test pentru coronavirus.
Boris Johnson
Decizia de a fi internat este o măsură de precauție și a fost luată la sfatul medicului său, spune sursa citată. „Este o măsură de precauție, pentru că premierul continuă să aibă simptome persistente de coronavirus la 10 zile după ce a fost testat pozitiv”, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit Digi24.

Boris Johnson rămâne internat peste noapte pentru „investigații de rutină”, potrivit surselor BBC. Cel mai probabil, premierului britanic i se vor face radioagrafii la plămâni, mai ales dacă are dificultăți de respirație. De asemenea, i se vor verifica funcțiile inimii printr-o electrocardiogramă și i se vor face analize de sânge pentru a verifica nivelul de oxigen, numărul de leucocite, funcțiile hepatice și renale.

Ca prim-secretar de stat, adjunctul de drept al premierului Marii Britanii, Dominic Raab, îl va înlocui pe Boris Johnson, dacă acesta nu-şi va putea îndeplini atribuţiile din cauza coronavirusului. Consilierii premierului au declarat că Boris Johnson poate coordona în continuare guvernul prin intervenţii video, aşa cum fac mulţi demnitari în Marea Britanie.

Însă, duminică seara, s-a comunicat că Dominic Raab este de aşteptat să conducă şedinţa ce va avea loc luni dimineaţa, pe tema coronavirusului, relatează Mediafax. Raab a fost una dintre cele mai vizibile personaje în timpul campaniei din 2016 pentru părăsirea Uniunii Europene. Odată cu eșecul livrării Brexitului și cu plecarea din funcție a Theresey May, Raab era considerat al doilea favorit printre membrii Partidului Conservator pentru preluarea conducerii, după Boris Johnson.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii