Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Domeniul Google Argentina a fost cumpărat de un web designer local pentru 3 dolari

Un bărbat a cumpărat săpămâna trecută domeniul Google Argentina în timp ce site-ul a avut probleme tehnice și a fost inactiv timp de două ore.
3. Google

Nicolas Kurona (30) a spus că a reușit să cumpere domeniul Google.com.ar printr-un proces normal și complet legal. „Nu mă gândeam că voi fi lăsat să-l cumpăr”, a declarat Nicolas pentru BBC.

Reprezentanții Google Argentina au declarat pentru BBC că, pentru puțin timp, domeniul a fost achiziționat de altcineva. Compania a adăugat că a redobândit rapid controlul asupra domeniului.

„Am introdus adresa www.google.com.ar în browser și nu mergea”, a spus Kurona. „Am crezut că se întâmplă ceva ciudat”.

Tânărul a încercat să caute Google pe internet și a văzut că domeniul google.com.ar era disponibil. Nicolas Kurona a reușit să cumpere domeniul Google din Argentina pentru suma de 2,9 dolari.

Argentinianul a scris apoi în browser adresa www.google.com.ar și a apăsat tasta Enter. „Au apărut datele mele personale (…) Am înghețat uitându-mă la ecran. Nu-mi venea să cred ce se întâmplase”, spune acesta.

Cum a fost posibil așa ceva?

Se crede că Google a uitat să își reînnoiască proprietatea asupra domeniului, dar compania afirmă că licența sa urma să expire abia în iulie 2021.

Open Data Cordoba, un grup care urmărește domeniile expirate din Argentina și le monitorizează pe cele înregistrate, susține afirmațiile Google. Nu se știe exact cum domeniul Google din Argentina a ajuns să fie disponibil.

Nicolas Kurona se declară fericit că nu a avut probleme în urma incidentului, iar Google anunță că va investiga cele întâmplate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii