FacebookTwitterLinkedIn

“Creșterea pe care ne-o propunem are la bază o nouă gamă de vinuri premium baricate care cuprinde cinci sortimente, toate grupate sub denumirea Domeniile Ostrov Reserve. Așadar, pe finalul acestui an și începutul lui 2013 ne vom concentra pe promovarea în HoReCa  a vinurilor Domeniilor Ostrov Reserve: Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Cabernet Sauvignon și Merlot. Pentru același sector suntem pregătiți și cu o ediție limitată de Merlot și Cabernet Sauvigon rose, având în vedere că pentru acest sortiment, lansat în 2011, am înregistrat o dublare a vânzărilor în 2012, față de anul lansării”, declară Constantin-Theodor Ilinca, director general Domeniile Ostrov.

Compania Ostrovit S.A. care operează brandul Domeniile Ostrov estimează că până la sfârșitul anului va înregistra o cifră de afaceri de peste 16.000.000 lei, cu o cantitate estimată de aproximativ 5.000.000 litri. “Strategia de produs și de vânzări pe care o pregătim pentru 2013 vizează o creștere a cifrei de afaceri cu peste 20%”, menționează Constantin-Theodor Ilinca.

În prezent podgoria Ostrov are un areal viticol de 1300 de hectare şi include centrele viticole Ostrov şi Lipniţa, judeţul Constanţa, situate pe malul drept al Dunării, la graniţa României cu Bulgaria. “Anul 2012 a fost unul secetos, iar cantitativ producția nu s-a ridicat la așteptările noastre. Față de alte podgorii am beneficiat totuși de umiditatea dată de Dunare și producția nu a fost cantitativă ci calitativă” precizează Constantin-Theodor Ilinca.

“Domeniile Ostrov” reprezintă brandul “umbrelă” sub care se comunică gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov. Alături de podgoria de viţă de vie compania mai deţine 500 de hectare de pomi fructiferi şi 200 de hectare de legume. Gamele producătorului Domeniile Ostrov sunt listate în conturi mari ca Metro, Real, Carrefour, Mega Image, Lidl, Cora și Kaufland.