Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bani și Investiţii |
|

Dolarul a atins cel mai ridicat nivel de supravânzare de peste 40 de ani

Dolarul a atins cel mai ridicat nivel de supravânzare de peste 40 de ani, pe fondul pandemiei de COVID-19, dar și din cauza scăderii constante a randamentelor obligațiunilor de stat. De asemenea, și lipsa datelor neconcludente din economia americană a influențat supravânzarea dolarului.
 aboneaza-te
dolari

Potrivit analiștilor XTB și tensiunile dintre SUA și China au influențat scăderea valorii dolarului, ceea ce a determinat o supravânzare a acestuia.

Conform Morgan Stanley, dolarul a atins cel mai ridicat nivel de supravânzare de peste 40 de ani. Banca a declarat că și-a modificat poziția față de dolar de la ”bearish” la „neutru din punct de vedere tactic”. În plus, Bank of America a afirmat că volatilitatea realizată a pieței, mișcarea în sine a prețului, se află la cele mai ridicate niveluri din 2009.

Tim Marian, manager de portofoliu la Morgan Stanley în Atlanta, SUA, susține: “În această perioadă extraordinară vedem injecții substanțiale de lichiditate în oferta de bani prin pachete de ajutor guvernamental. Într-o perioadă de timp atât de scurtă, preocupările inflației și devalorizarea dolarului au fost în mintea investitorilor. Activitatea recentă a trimis aurul la “new highs” și investitorii caută investiții care sunt protejate de inflație. Acest tip de mișcare bruscă la ofertă și cerere într-o perioadă atât de scurtă de timp creează fluctuații de preț neobișnuit de agresive. Zborul investitorului către investiții ce protejează împotriva inflației va continua cel mai probabil.” 

Așadar injecțiile de lichiditate au dus la o depreciere a dolarului și, astfel, la o supravânzare a acestuia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii