Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Dolarul a ajuns sub 4,05 lei, după o scădere abruptă în mai

Leul s-a apreciat astăzi în raport cu majoritatea monedelor, însă cel mai mult a avansat în fața dolarului, arată cursul valutar afișat de Banca Națională a României (BNR).
bani.jpg

Cotată indirect pe piața românească, prin raport cu euro, moneda americană a ajuns la un curs valutar de 4,0489 lei, astăzi, cu 0,70% sub nivelul de ieri.

Acesta este cel mai redus nivel înregistrat de dolar în cursul ultimelor șapte luni, cel mai recent, atingând un nivel apropiat în data de 11 octombrie, respectiv de 4,0407 lei.

Dolarul a intrat pe un puternic trend de scădere imediat după Paști, din cauza problemelor politice din America, dar și a slabei evoluții economice față de așteptări. În data de 21 aprilie, în prima vineri de după Paști, dolarul a fost pentru ultima dată la peste 4,2 lei, fiind cotat atunci la 4,2456 lei. De-atunci până în prezent, dolarul s-a depreciat cu 4,8% în raport cu leu.

În data de 2 mai, prima zi de cotare din această lună, moneda americană era la 4,1641 lei, de-atunci reducându-i-se valoarea cu 2,96%.

În prima zi de cotare din acest an, în data de 3 ianuarie, dolarul a fost la cel mai ridicat nivel din 2017, respectiv de 4,3408 lei, marcând o apreciere puternică pe fondul alegerii lui Donald Trump drept cel de-al 45-lea președinte american, după alegerile din data de 8 noiembrie 2016. De la începutul acestui an și până în prezent, valoarea dolarul s-a redus în raport cu leul cu 6,9%.

De asemenea, euro a scăzut ușor în raport cu leul la cursul BNR de astăzi, comparativ cu nivelul de ieri, cu 0,04%, până la 4,5583 lei. Cu toate acestea, tocmai pe fondul problemelor din America, moneda europeană se află pe un trend de creștere în ultima lună, la nivel internațional, ceea ce se răsfrânge și în România.

În plus, francul elvețian s-a depreciat cu aproape 0,35% în raport cu leu, la cursul de schimb de astăzi, comparativ cu cel de ieri, atingând un nivel de 4,1729 lei. Anul acesta, moneda elvețiană a avut o evoluție mai puțin spectaculoasă comparativ cu cea a dolarului și cea a euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii