Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Doina și Adrian Mircioiu – 500 Miliardari Ediția 2011

doina si adrian mircioiu.jpg
Nume: Doina și Adrian Mircioiu Avere: 22-23 de milioane de euro Resedinta: București Domeniu/Companie: Construcții, imobiliare Pasiuni: masini, sport

Soții Doina și Adrian Mircioiu, foști profesori de matematică și proprietarii companiei Andami, se reîntorc spre comercializarea de materiale de construcții, după o aventură în dezvoltarea imobiliară. Pasul a fost necesar, în condițiile în care vânzările de locuințe s-au prăbușit vertiginos. Atrași de mirajul dezvoltării imobiliare, care a cuprins pe toată lumea în perioada 2005-2008, soții Doina și Adrian Mircioiu, proprietarii companiei Andami, au construit 35 de vile, cu suprafețe cuprinse între 180 și 330 de metri pătrați, în comuna Corbeanca. Aceasta este cunoscută mai ales pentru complexul rezidențial Paradisul Verde, dezvoltat de omul de afaceri Cristian Țînțăreanu.

Investiția în ansamblul Magnolia, nume sub care au fost grupate cele 35 de case, s-a ridicat la patru milioane de euro, bani proveniți din fonduri proprii, dar și din împrumuturi bancare. Strategia soților Mircioiu a fost „mai întâi construim, apoi vindem“. O abordare sănătoasă, în teorie. Practica însă a demonstrat altceva. „Am finalizat lucrările în 2008, în plină criză. Am vândut doar nouă unități“, explică, în două propoziții, Adrian Mircioiu. Cu banii blocați în materialele de construcții puse laolaltă în vilele din Corbeanca, soții Mircioiu s-au întors la „prima dragoste“, vânzarea de materiale pentru construcții „la bucată“.

Diferența față de acum 19 ani, când au devenit antreprenori abandonând cariera de profesor de matematică, provine din strategia de dezvoltare. Dacă în 1995 se adresau în special clienților din București și împrejurimi (primul punct de vânzare de materiale de construcții a fost în comuna Chitila, convertit dintr-un magazin alimentar – primul business al familiei), acum vizează orașele din provincie, unde au deschis, anul trecut, 15 depozite, în suprafață de 1.000 de metri pătrați, fiecare. Suprafața este mică dacă o raportăm la anii de boom, când depozitele de materiale de construcții care se respectau aveau cel puțin 3.000 de metri pătrați. Adrian Mircioiu spune însă că astăzi condițiile de piață sunt de așa natură încât nu-ți vine să te gândești la suprafețe mai mari. „Nu am ce să fac deocamdată cu depozite mai mari, nu îmi propun să fac stocuri de materiale“, explică el, precizând că spațiile sunt închiriate. Investiția în această extindere a fost de ordinul sutelor de mii de euro și a mers în principal spre logistică, personal și promovare locală.

Adrian Mircioiu speră ca reorientarea spre vânzarea de materiale de construcții să contribuie în mod semnificativ la recuperarea pierderilor importante din ultimii doi ani. Șeful companiei Andami a auzit pentru prima dată despre înrăutățirea situației economice la nivel global în 2008, pe când se afla într-o călătorie de plăcere în Statele Unite ale Americii – soții Mircioiu au o adevărată pasiune pentru călătorii, vizitând până acum țări de pe toate continentele Pământului. În urma acestor informații, dar și a analizei cifrei de afaceri, care ajunsese în 2009 la 25,9 milioane de euro, față de 34,8 milioane de euro în 2008, cei doi au decis să ia măsuri pentru a menține afacerea pe linia de plutire.

Vezi care era averea familiei Mircioiu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii