Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Doina Gângoe – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Doina Gângoe Avere: 10-11 milioane de euro Varsta: 54 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Diamante sintetice 

Doina Gângoe și-a început cariera în 1980 ca economist în Serviciul de Aprovizionare al Fabricii de Elemente pentru Automatizări, după ce a absolvit Academia de Studii Economice din București. Al doilea său post a fost cel de șef al serviciului Desfacere Import Export în cadrul Fabricii de Diamante Sintetice Dacia din București. A trecut în continuare prin diverse alte funcții, iar în decembrie 2006 a devenit administrator al SC Rami Dacia SA. Pe parcursul anului 2006, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis privatizarea companiei prin vânzarea către Asociația Salariaților, controlată de Doina Gângoe.

Anul acesta, compania Rami Dacia a anunțat că va construi un parc de distracții, denumit Terra Park, pe un teren proprietatea companiei, în suprafață de 30.000 de metri pătrați și situat pe Bulevardul Timișoara, în apropiere de centrul comercial AFI Cotroceni. Parcul de distracții, primul de acest gen din București, va avea un număr de 30 de atracții, printre care Z Force Tower, o platformă care se ridică la o înălțime de 53 de metri cu o viteză amețitoare și un roller coaster cu o lungime de 310 metri. Publicul-țintă vizat de către compania dezvoltatoare este reprezentat de familiile cu copii între 4 și 12 ani. „Ne așteptăm la 600.000 de vizitatori în primul an de funcționare“, spune Doina Gângoe, executive manager al parcului, adăugând că nu se așteaptă însă la profit în primii trei ani. „Este un business pe termen lung“, punctează ea.

În afară de atracțiile propriu-zise – 17 în exterior și 13 în interior –, parcul va cuprinde și un food court. Managerul general al Terra Park este Eric Eberhart, un american care are o experiență bogată în domeniu, fiind implicat în dezvoltarea parcurilor Disney din Florida, California, Paris și Tokyo. În faza a doua a dezvoltării parcului, va mai fi adus un roller coaster și va fi construit și un hotel, potrivit Doinei Gângoe, care precizează că dorește să atragă și turiști străni în parcul tematic. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii