FacebookTwitterLinkedIn

Ei susțin că Plantingpuzzle.com este primul magazin online de proiecte modulare de grădini din lume.

În urmă cu 12 ani, un profesor ne-a spus încă din primele ore de pe băncile facultății că a-ți face o grădină nu este pentru toate buzunarele. Acest lucru nu s-a schimbat cu timpul, ci, din contră: amenajarea cu gust a spațiului din jurul casei a devenit un serviciu din ce în ce mai exclusivist. Noi ne-am hotărât să venim în întâmpinarea acestei probleme prin implementarea proiectului Planting Puzzle, încrezători că va deveni, în cel mai scurt timp, un reper în peisagistica rezidențială și nu numai”, spune Alexandru Pripiș.

Bianca Dobrescu completează că românii sunt amatori ai bricolajului, preferând să își amenajeze grădina ei înșiși, pentru a ieși mai ieftin, iar Planting Puzzle corespunde întocmai acestui obicei: „Clienții își pot construi, de acum, singuri amenajarea de grădină achiziționând proiectele noastre, având în continuare opțiunea de a apela, totuși, la serviciile unei firme specializate. Noi oferim un serviciu online de proiectare pentru grădini, bazat pe un sistem modular de plante, simplu de folosit și susținut de o documentație folositoare, astfel încât nu vei avea cum să dai greș.

În momentul de față, aceia care vor să își amenajeze grădina o pot face pe cont propriu, de obicei conduși de dorința de a nu investi prea mult, ori apelează la serviciile unui arhitect peisagist pentru un proiect personalizat, dar care se traduce în prețuri mai mari și timp îndelungat de dezvoltare.

Cei din prima categorie ajung de cele mai multe ori sa consume mai mult timp și bani decât cei care plătesc un specialist. Sunt nenumărate cazurile în care cineva încearcă pe cont propriu să-și amenajeze grădina, ca după un an -doi de experimentat, de plante care le mor sau nu se dezvoltă bine, din cauza asocierilor nepotrivite între specii sau din cauza alegerii unor specii greșite pentru condițiile fizico-climatice specifice zonei lor, să fie nemulțumiți de aspect. În cele din urmă mulți dintre aceștia apelează într-un final la ajutorul unui specialist”, explică Pripiș.

Prin urmare, Planting Puzzle este o soluție intermediară. Atunci când achiziționează un proiect prin plantingpuzzle.com, utilizatorul nu primește doar un plan, ci și un plan de plantare care este necesar la execuție, simulare fotorealista cu grupul de plante și fișe de prezentare cu fiecare specie la vârsta plantării și la maturitate, alături de alte cerințe specifice fiecăreia.

Noi dăm toată documentația necesară pentru a amenaja grădina, chiar și pe cont propriu”, adaugă Dobrescu.

Proiectele de grădini sunt în general scumpe, fiindcă dezvoltarea lor durează mult. Folosirea mai multor software-uri în paralel, migala de a așeza fiecare plantă în parte la locul ei și cunoștințele necesare pentru crearea unei compoziții echilibrate sunt doar câteva dintre aspectele pe care susține că le rezolvă, în câteva minute, Planting Puzzle.

În scenariul unei grădini medii cu o suprafață de 400 de metri pătrați, se poate opta pentru amenajarea cu unul dintre cele șase proiecte modulare care pot fi multiplicate, prin diferite poziții, la un preț mediu total de 470 de euro, în câteva minute sau ore. În schimb, pentru un proiect unicat pe piața de acum, un specialist poate solicita un onorariu de circa 800-900 de euro, pentru aceeași suprafață și cu aceeași documentație oferită, în aproximativ patru săptămâni”, au mai spus fondatorii Planting Puzzle.

Momentan, în magazin 40% dintre module au prețurile sub 50 de euro, 25% au prețuri cuprinse între 50 și 100 de euro, iar 35% depășesc 100 de euro.

Planting Puzzle este un serviciu care poate fi accesat atât de clienții privați, cât și de firmele de construcții, arhitectură sau design.

Dacă ești arhitect și clientul pentru care faci proiectul de casă își dorește și amenajarea grădinii, nu mai ai nevoie de personal specializat. Trebuie doar să intri pe site, iar în câteva minute poți avea mai multe variante de grădină pentru a le prezenta clientului tău, iar costurile se reduc considerabil”, punctează Bianca Dobrescu.

În prezent, toate proiectele din magazin sunt potrivite climei din țara noastră, însă pe viitor cei doi antreprenori și-au propus să diversifice.

Amenajările de grădini pot fi comandate din magazinul digital plantingpuzzle.com de pe telefon, tabletă, PC sau laptop, în câteva minute. Contravaloarea acestora se poate achita din browser, prin card de credit/PayPal sau prin transfer bancar direct.

Bianca Dobrescu este Web Designer. Absolventă a Facultății de Filosofie (Universitatea din București), a lucrat pentru publicațiile Bursa, Business Cover, Forbes, Leaders Reunited și Capital, iar, anul trecut, a pus bazele propriului business.

Alexandru Pripiș este membru al Asociației Peisagiștilor din România, AsoP – Filiala Teritorială București-Ilfov. Absolvent al Secției de Peisagistică din cadrul Facultății de Horticultură – USAMVB, activează ca freelancer în domeniu din 2009, fiind inițiatorul biroului de arhitectură peisageră Gedeus.