Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Doi români au construit cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume

Doi tineri români stabiliți în Marea Britanie au construit cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume.
Hummingbird Bike

Petre Crăciun a decis să construiască singur o bicicletă pliabilă ușoară, după ce căutările din magazine nu s-au încheiat cu succes. „Am încercat să cumpăr o bicicletă pliabilă ușoară, dar nu am putut să găsesc nimic în magazine. Apoi m-am gândit că aș putea să construiesc eu o bicicleta – așa s-a născut Hummingbird”, spune Petre. Tânărul este absolvent al liceului de arte Tonitza din București și a lucrat la designul bicicletei Hummingbird în timp ce studia la o universitate de design din Bournemouth, în Marea Birtanie.

Hummingbird Bike este realizată din fibră de carbon și cântărește 6,5 kilograme, cu aproximativ 4 kilograme mai puțin decât bicicletele pliabile prezente deja pe piață.  Cu toate acestea, nu greutatea redusă este principala caracteristică a bicicletei, ci un sistem inovator de pliere dezvoltat de Petre Crăciun, „care este în curs de patentare”, după cum explică Ligia Stan, co-fondator Hummingbird Bike. Cu ajutorul acestei inovații, riscul ca lanțul să își piardă tensiunea și să cadă în urma plierii dispare.

Bicicleta este construită integral în Marea Britanie și va putea fi livrată în întreaga lume, însă costul variază în funcție de țara din care s-a efectuat comanda.

Începând cu 11 noiembrie, bicicleta a fost lansată pe Kickstarer, platformă americană de crowdfunding. Hummingbird Bike este disponibilă în patru culori: galben, roșu, negru sau simplu – fibră de carbon.

Bicicleta Hummingbird:

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii