Cautare
, Contributor

IT |
|

Doi români au câștigat premiul întâi la Intel Global Challenge

Vlad_Alexandru_Radu_si_Victor_Popescu_la_Intel_Global_Challenge.jpg
După ce liceanul Ionuț Budișteanu a câștigat anul acesta marele premiu la Intel ISEF, cea mai importantă competiție de știință și inginerie din lume pentru liceeni, echipa românească Gameleon, formată din Victor Popescu și Vlad Alexandru Radu, a câștigat premiul întâi în cadrul Intel Global Challenge, de la University of California, în Berkeley.

Cei doi studenți români au obținut 10.000 de dolari din partea Intel Foundation pentru aplicația de cloud computing Gameleon, platformă care permite oricărui utilizator să își creeze propriul joc online de tip multiplayer, cu un singur browser. Interfețele puse la dispoziție sunt foarte ușor de folosit, utilizatorii neavând nevoie de cunoștințe de programare. Gameleon publică jocul utilizatorului și îl găzduiește.

 Platforma are la bază HTML5, rulând pe orice dispozitiv și browser compatibile cu această tehnologie.

Proiectul studenților români a fost inițial selectat la competiția europeană Intel Business Challenge Europe, care a avut loc Dublin în luna iunie.

Intel Global Challenge este cea mai amplă competiție de planuri de afaceri din lume dedicată studenților cu idei inovatoare de antreprenoriat, care se pot realiza cu ajutorul tehnologiei.

Competiția a avut loc în Silicon Valley, la University of California, în Berkeley, la care au participat 28 de echipe din peste 20 de țări și regiuni. Finaliștii au fost aleși din peste 18.000 de aplicații din peste 60 de țări și regiuni.

Înființată în 2005, Intel Global Challenge este un proiect comun al Intel și UC Berkeley Lester Center for Entrepreneurship. Competiția este creată pentru a-i motiva pe tinerii antreprenori să dezvolte proiecte inovatoare cu ajutorul tehnologiei, care să ajute la rezolvarea principalelor probleme ale lumii și să creeze modele viabile de business.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii