Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Doi bancheri din România au obținut salarii de peste 1 milion de euro

Cele mai mari salarii din sectorul bancar românesc depășesc un milion de euro, arată cele mai recente studii ale autorității europene din domeniu. Doi bancheri din România au obținut împreună salarii de aproape 2,2 milioane de euro.
bancher-bani-money

Un bancher din echipa de management a unei bănci din România a avut un salariu de puțin peste 1,17 milioane de euro, dintre care mai mult de 0,97 milioane de euro remunerație fixă, în 2015, arată studiul privind veniturile mari în băncile aflate din Uniunea Europeană, realizat de European Banking Authority (EBA), Autoritatea Bancară Europeană.

În plus, un bancher din investment banking-ul autohton a obținut, acum doi ani, un salariu care a depășit ușor un milion de euro, cu aproape 8.000 de euro peste acest nivel, însă partea variabilă este preponderentă în acest caz, de mai mult de 0,51 milioane de euro.

Din sumele câștigate, fiecare dintre cei doi a primit în numerar doar jumătate.

Un grup de 5.142 de bancheri din UE a primit în 2015 salarii mari, de peste un milion de euro, cu 33% mai mulți decât în anul anterior, creșterea fiind determinată, în principal, de evoluția cursului de schimb dintre euro și lira sterlină.

Cei mai mulți dintre aceștia, 4.133, sunt din Marea Britanie, reprezentând 80,4% din numărul total al bancherilor cu venituri mari din Uniune. Creșterea în rândul bancherilor britanici a fost de 41,25%, în 2015, față de 2014, majoritatea fiind remunerați în lire sterline.

În plus, în majoritatea celorlalte state din UE, numărul bancherilor cu venituri anuale de peste un milion de euro s-a mărit măcar cu câteva procente în 2015, față de anul anterior.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii