FacebookTwitterLinkedIn

Reglementarea relației israeliano-palestiniene nu a progresat, dar la cele două acorduri ale Israelului cu state arabe, cu Egiptul și cu Iordania, astăzi, se adaugă încă două.

Înainte de ceremonie, președintele Statelor Unite, Donald Trump, și-a exprimat convingerea că palestinienii se vor alătura în cele din urmă unui acord de pace cu Israelul, argumentând că susţinătorii lor politici și financiari din Golf merg înainte cu stabilirea de legături cu statul evreu, relatează DPA. „Altfel, vor rămâne pe dinafară”, a spus Donald Trump, conform Radio România Actualități.

„Cred că ceea ce vedeți acum este începutul sfârșitului conflictului israeliano-arab”, a spus și Jared Kushner, consilier principal al președintelui american, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, premierul palestinian, Mohammad Shtayyeh, citat de AFP, a spus că semnarea, la Casa Albă, a acordurilor de normalizare a relațiilor Israelului cu Emiratele Arabe Unite și Bahrain, va marca o zi întunecată în istoria lumii arabe. El a adăugat, fără a intra în detalii, că Autoritatea Palestiniană intenționează să își corecteze relația cu Liga Arabă, dar care nu a denunțat normalizarea relațiilor între Israel și cele două monarhii din Golf.