Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Documentarul „Ouăle lui Tarzan” intră de vineri, 6 octombrie, în cinematografe

Documentarul „Ouăle lui Tarzan”, regizat de Alexandru Solomon și filmat în teritoriul disputat dintre Rusia și Georgia - Abhazia, va rula începând de vineri în mai multe orașe din țară, cu proiecții de gală în prezența regizorului la Iași, Gura Humorului și Focșani, informează Media Expres.
Alexandru Solomon, credit photo Adi Tudose

(credit foto Adi-Tudose)

„Ouăle lui Tarzan” a avut premiera mondială la Festivalul de Film Transilvania (TIFF) şi a fost selectat în competiţia de documentare a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, potrivit Media Expres. În plus, el a fost inclus în competiția Russian Open Documentary Film Festival „Artdocfest” 2017, care va avea loc la Moscova în perioada 6 – 12 decembrie.

Documentarul lui Alexandru Solomon vorbeşte despre utopii, despre primul institut de primatologie din lume, aflat la Suhum, şi experimentele făcute acolo, şi este o dramă metaforică despre destinele asemănătoare ale maimuţelor şi oamenilor.

Imaginea poartă semnătura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de Marin Cazacu, Franck Rivolet şi Cristinel Şirli. Producători sunt Ada Solomon, Cedric Bonin şi Pascaline Geoffroy.

Filmul este o producţie Hi Film Productions (România), în coproducție cu Seppia (Franța) cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (România), Aide au Cinémas du Monde – CNC (Franța), Eurométropole de Strasbourg, Eurimages, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep-Angoa și cu participarea HBO Europe. Cu sprijinul financiar al HAPPYCINEMA, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești și Polisano Pharmaceuticals.

Proiecții de gală în prezența regizorului Alexandru Solomon sunt programate să aibă loc la Iași (vineri, 6 octombrie, ora 19.00, la Cinema Victoria), Gura Humorului (sâmbătă, 7 octombrie, ora 18.00, la Casa de Cultură) și Focșani (duminică, 8 octombrie, ora 16.00, la Happy Cinema).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii