FacebookTwitterLinkedIn

În timpul misiunii Mercury-Atlas 9, în care a zburat singur în spațiul cosmic și având la îndemână instrumente care detectau masele de metal de la sol, astronautul Cooper a observat în zona Caraibelor, lângă coasta Floridei, Golful Mexic și America de Sud mai multe puncte negre, sub apă, prea mici ca să fie rachete nucleare, dar suficient de mari ca să îl ducă la concluzia că pot fi epavele unor corăbii scufundate.

Cooper și-a notat coordonatele și, întors din misiune, le-a punctat pe hartă, alcătuind o „hartă a comorilor văzută din spațiu”. Documentându-se, Cooper a dedus că epavele sunt din perioada colonială, când tone de aur și argint erau furate din America și transportate cu corăbiile spre Europa. Unele ar putea chiar face parte din flota scufundată a lui Cristofor Columb.

Cooper plănuia să meargă el însuși într-o expediție pe urma comorilor, dar a murit de atac de cord în anul 2004. Înainte de a muri, Cooper i-a dezvăluit secretul prietenului său Darrell Miklos, în speranţa că explorările lui vor continua şi comorile vor fi găsite.

Seria având numele original „Cooper’s Treasure Map” a avut premiera pe Discovery Channel în SUA și Canada în aprilie 2017, fiind lansată în cursul lunii mai, progresiv, la nivel global.

CITEȘTE: CINE SUNTEM?