Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Documentarul „Colectiv” a fost nominalizat la premiile BAFTA

Academia Britanică de Film a anunțat că filmul documentar „colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, este nominalizat la categoria „Cel mai bun documentar” la Premiile BAFTA. Este pentru prima oară în istoria premiilor BAFTA când România a fost nominalizată în finală cu un documentar.
colectiv_1

În deschiderea ceremoniei de anunțare a nominalizărilor, Krishnendu Majumdar, președintele BAFTA, a spus: „Filmele au reușit să ne conecteze chiar și la aceste vremuri dure de pandemie”.

„Mai bine de 7.000 de membri ai BAFTA au votat aceste nominalizări”, a anunțat Krishnendu Majumdar.

BAFTA oferă premii pentru film în altă limbă decât engleza din 1983 și premii pentru film documentar din 1948 până în 1989, secţiune reluată  din 2012.
Gala finală a premiilor BAFTA va avea loc pe 11 aprilie.

Luni, 15 martie, vor fi anunțate și nominalizările la premiile Oscar. Dintre filmele documentare nominalizate la BAFTA, doar Colectiv și producția Netflix My Octopus Teacher sunt pe lista scurtă și la Oscar.

Coproducţie România-Luxemburg, regizat de Alexander Nanau, „Colectiv”, prezintă eforturile comune depuse de medici, oficiali guvernamentali şi jurnalişti de investigaţie, care luptă împotriva corupţiei în timp ce descoperă o fraudă de amploare în sistemul de sănătate din Bucureşti după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii