Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Documentarul „colectiv” este propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2021, la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional”

Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) a anunțat că documentarul „colectiv", în regia lui Alexander Nanau, este propunerea României pentru o nominalizare la premiile Oscar 2021, secţiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional", anterior numită „Cel mai bun film străin”, informează News.ro.
colectiv_1

Foto: secvență din film

Este prima oară când un documentar este propunerea României în competiţia pentru premiile Academiei Americane de Film.

Distribuitorii americani ai filmului, Magnolia Pictures şi Participant, vor înscrie filmul „colectiv” şi pentru secţiunea „Cel mai bun film documentar”, notează News.ro.

Alexander Nanau, regizor: „Este o mare onoare pentru noi să fim învestiţi cu atâta încredere de către comisia CNC. Ne aflăm cu adevărat în plină epocă de aur a documentarului, iar faptul că aceste filme încep să primească recunoaştere pe o scară atâta de largă este foarte încurajator. Suntem convinşi că povestea “colectiv” va ajunge la cât mai mulţi oameni, ea fiind susţinută de eforturile partenerilor noştri americani în lungul drum care ne aşteaptă. Va fi o competiţie atipică, într-un an complicat, în care standardele de eligibilitate s-au lărgit, iar numărul documentarelor eligibile a devenit imens. Competiţia de abia acum începe, iar noi mergem mai departe cu optimism şi responsabilitate”.

„colectiv” este un documentar care spune povestea primului an de după incendiul din clubul bucureştean Colectiv, care a dus la moartea a 64 de oameni. Filmul urmăreşte autorităţi şi jurnalişti, căutând să expună adevărul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii