Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Documentarul „În căutarea Castelului Dracula” va fi difuzat în premieră mondială la Dracula Film Festival

Stră-strănepotul lui Bram Stoker, Dacre Stoker (foto), împreună cu o echipă din România și Republica Moldova, au realizat documentarul „În căutarea Castelului Dracula”. Filmul se va proiecta în premieră mondială în închiderea Dracula Film Festival, duminică, 18 octombrie, în seara de decernare a premiilor festivalului horror & fantasy de la Brașov.
2020-10-09 (2)

În anul 2012, cercetătorul olandez Hans de Roos descoperă la biblioteca muzeului Rosembach din Philadelphia SUA noi documente din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula. Aceste documente conțin coordonatele exacte ale locației castelului fictiv descris de Bram Stoker, care se află în Masivul Călimani.

După ce intră în posesia acestor noi documente, Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, pornește o campanie de cercetare prin lume pe urmele documentelor din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula.

În ultima fază, Dacre Stoker ajunge în România, unde cu o echipă de români merge în Munții Călimani să caute locația castelului fictiv a lui Dracula.

Documentarul este o coproducție româno – moldavă – americană (Casta Films Brașov, CIO film Chișinău, Dacre Stoker) și a fost realizat de Corneliu Țepeluș (regizor, producător), Stas Ciorescu (editor, producător), Radu Oprea (producător), Liviu Bazarcă „Răzeșul” (producator) și Dacre Stoker (producător, scenarist, narator).

Dracula Film Festival va avea loc la Brașov, la Centrul Cultural Reduta, Cinema One și Magnolia Brașov, în perioada 14-18 octombrie, 2020.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii