Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Doctorul Constantin Stan a oferit aparatură medicală pentru secția de terapie intensivă a Spitalului de Urgență din Moinești

Dr. Constantin Stan a oferit aparatură medicală completă pentru primul dintre cele trei paturi de terapie intensivă pe care spitalul din Moinești le amenajează pentru pacienții infectați cu coronavirus.
 aboneaza-te
drStan

Echipamentele au fost trimise din clinicile Cronos Med Bacău (Clinica Medical Service) și București și au ajuns la destinație miercuri, pe 31 martie.

„Am fost contactat de doctorul Stan, care și-a închis clinicile Medical Service atât din Bacău, cât și din București, pe perioada situației de urgență, și s-a oferit să ne dea nouă aparatura pe care o avea în clinica Bacău, printr-un contract de comodat. Este vorba despre un ventilator, un monitor pacient, o pompă injectomat, un aparat de anestezie și un oxigenator. Adică tot ce este necesar pentru utilarea unui pat de bolnav în Terapie Intensivă”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, managerul spitalului din Moinești.

„Activitatea din clinicile Cronos Med este suspendată în această perioadă, este firesc ca aparatura de care dispunem să fie folosită pentru salvarea de vieți. În momentul în care l-am sunat pe profesorul Adrian Cotârleț, managerul acestui spital mic, dar foarte performant în România, și am aflat că face o secție specială, separată de unitatea sanitară, pentru pacienții cu coronavirus, i-am spus că pot ajuta cu dotarea completă a unuia dintre paturile de terapie intensivă. Separarea e un criteriu important, pentru că sunt și pacienți cu alte patologii, care au nevoie urgentă de îngrijirile medicilor. Am încredere în competența profesorului și echipei medicale de la Moinești, ne știm de mulți ani, așa cum toată țara știe ce a putut face această echipă într-un modest orășel de provincie”, a explicat dr. Constantin Stan pentru Forbes România.

Echipamentele sunt noi și dintre cele mai performant. Gestul dr. Stan vine după ce a stat în permanență în contact cu prietenii medici din țări afectate masiv de pandemie, precum Italia, Spania și Statele Unite, penru a urmări evoluția situației, a îmbolnăvirilor, a măsurilor luate, a protocoalelor din sistemele sanitare.

De altfel, dr. Constantin Stan a făcut o bună parte din studii și specializarea în chirurgia plastică și reconstructivă în Italia, chiar la Bergamo, unul dintre cele mai lovite orașe în această criză. „Spitalul nou din Bergamo este unul dintre cele mai moderne și bine dotate din Europa, nu doar din Italia. De aceea este foarte important cum este coordonată și gestionată o astfel de criză, cum sunt gestionați și îngrijiți pacienții, dar și echipele medicale, astfel încât să nu avem o explozie de îmbolnăviri ca la Suceava.”

Cu trei decenii de practică în chirurgia plastică, dr. Constantin Stan este unul dintre primii medici din România care au avut curajul de a deschide un cabinet particular, în 1991. Considerat unul dintre cei mai performanți medici esteticieni din lume, a reușit să se extindă de la cabinetul din Bacău la un grup de clinici și la Bacău și la București. Totul cu investiție 100% românească și prin propriile forțe.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii