Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Doctorii din New York cer redeschiderea

Mai mulți medici new-yorkezi din prima linie a luptei anti Covid-19 sunt de părere că, deși virusul este ceva serios, teama este prea mare și că scăderea numărului de cazuri se datorează cursului natural al epidemiei, nu izolării.
New York, NY: Paintings  by Street Artist ERGO Brighten Medical Professionals Day

„Nu sunt eu prea des de acord cu Trump, dar cred și eu că trebuie să redeschidem pe 15 mai”, a declarat doctorul Samir Farhat, șeful Unității de Urgență a New York Community Hospital, citat de The Telegraph.

Doctor Farhat, alături de mai mulți medici citați de publicația britanică, sunt de părere că situația actuală, în care numărul de noi cazuri a scăzut, justifică decizia de a redeschide economia. Farhat, medic specializat în pneumologie, este îngrijorat pentru cazurile de astm sever, atacuri de cord și atacuri cerebrale, care nu au mai ajuns la spital din cauza pandemiei și care nu beneficiază de îngrijire medicală în aceste momente.

Doctorul Daniel Murphy, președintele Departamentului de Medicină de Urgență al spitalului St Barnabas din Bronx a tratat zeci de cazuri de Covid-19 și e de părere că reacția autorităților a fost dictată de o „frică nejustificată”, potrivit The Telegraph.

„Covid-19 este ceva serios, dar teama este prea amplificată. Publicul trebuie să înțeleagă că marea majoritate a celor infectați își revin”, a scris doctorul Murphy. El spune că, după părerea sa, curba descendentă a început pe 7 aprilie și că a avut mai mult de-a face cu ceea ce el numește „cursul natural al epidemiei” și nu neapărat cu izolarea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii