Cautare
, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

Lifestyle |
|

Doar prin muncă îți poți împlini visurile

Născută la Sibiu și apoi adoptată de America la o vârstă fragedă, Nicole Mather a venit, anul acesta, în România pentru a lansa o nouă colecţie de parfumuri și cosmetice de lux sub semnătura Casei pe care o patronează: House of Sillage.  Fondatoare și director general al cunoscutului brand, Nicole Mather este o prezenţă încântătoare alături de care am petrecut câteva momente în care am simţit că a răspuns onest întrebărilor mele.
nicoleheadshot03

Nicole, în primul rând, felicitări pentru noua colecţie de parfumuri. În al doilea rând, pentru că știu cât de mult lucrezi, sunt curioasă ce îţi place să faci, în afară de muncă?

Sincer, îmi place să stau cu copiii mei. Sunt adolescenţi, au 13 și, respectiv, 15 ani și îmi place să îi iau peste tot cu mine și să petrecem timp împreună. Mă gândesc că vor veni și acele zile când îmi vor spune că au alte lucruri mai importante de făcut decât să stăm împreună, așa că profit de timpul petrecut alături de ei. Vreau să îi învăţ să își trăiască visurile. Părinţii mei au trăit aici, în România, iar eu nu am crescut având privilegii. Familia mea nu avea bani, însă sunt conștientă că cei doi copii ai mei se bucură de avantajele pe care le au, iar eu îmi doresc să îi învăţ că doar prin muncă îţi poţi împlini visurile. Cred că acei copii care cresc cu privilegii sunt ruinaţi de la început. Trebuie să înveţi că doar munca te poate duce acolo unde îţi dorești.

Ce vă place să faceţi împreună?

Să călătorim, clar. Noi locuim lângă plajă și adorăm să mergem să stăm lângă mare. Dar, în general, să știi, îmi plac lucrurile simple. Părinţii mei au trăit o viaţă foarte simplă și așa am fost învăţată și eu. Lucrurile simple sunt cele mai frumoase: să râzi, să povestești cu cei dragi, să adunaţi amintiri împreună. Atunci când mă uit în spate, moștenirea pe care le-o las copiilor mei nu este ceea ce fac eu, ci cum am reușit să îi educ să privească ceea ce li se întâmplă.

Este prima dată când vii în România însoţită de copii tăi?

Da. Eu am mai fost în România acum aproape 10 ani, cu tatăl meu. Acum, când am coborât din avion, am fost întrebată cum mă simt. Și simt că aici e locul unde am rădăcinile, locul de unde provin. Iar sentimentul este minunat.

Ce găsești cel mai frumos la rădăcinile tale românești?

Românii sunt foarte deștepţi și reușesc să se descurce în orice situaţie. Probabil datorită istoriei lor. Își doresc oportunităţi, în special tinerii, care știu și să le fructifice, deoarece părinţii lor nu au avut aceste libertăţi. În plus, românii sunt foarte isteţi și au o relaţie specială cu valorile lor.

Nu mă pot abţine să nu te întreb: ce parfum porţi acum?

Astăzi, Haute Bijoux.

Dar care este parfumul tău favorit, esenţa ta de suflet?

Preferatul meu este Passion de l‘Amour, îl port în fiecare zi. Ador vanilia, caramelul și esenţa de oud, iar Passion de l‘Amour combină dulceaţa vaniliei cu oudoul seducător și senzual într-un mod surprinzător. Evident, iubesc toate parfumurile noastre, tocmai datorită acestor îmbinări speciale dintre ingrediente.

Te-am ascultat mai devreme spunând că fiecare parfum House of Sillage are propria poveste. Îmi spui povestea care îţi este cel mai aproape de inimă?

Benevolence este al doilea parfum pe care l-am creat, după Tiara, și este inspirat de mama. Când eram mică, îmi era frică să dorm pe întuneric, așa că mama obișnuia să-mi spună în fiecare seară „Lasă îngerii să te înconjoare cu dragostea lor”. Atunci când am crescut, am ajuns să le repet copiilor mei ceea ce îmi spunea mama, iar, într-un final, am creat acest parfum. Migdale amare, bergamotă, anason stelat, floare de portocal, mosc și zahăr sunt câteva dintre ingrediente. Portocala mediteraneeană este asemenea unei îmbrăţișări calde, foarte relaxantă, care transformă aroma într-una foarte rotundă. De fiecare dată când port acest parfum, devin mai calmă și mă simt protejată.

Apropo, mama ta poartă parfumurile pe care le creezi?

Da, mama poartă chiar esenţe masculine. De când îmi aduc eu aminte, mama nu a purtat decât un singur parfum – Dioressence by Dior. Tiara, de exemplu, parfumul dedicat prinţesei ascunse în fiecare femeie, este creat pornind de la amintirea mea din copilărie, din vremea când mă îmbrăcam cu hainele mamei, mă dădeam cu rujul ei și mă simţeam ca o prinţesă. Evident, foloseam și un strop de Dior.

Nicole, ce ingrediente reprezintă semnătura parfumurilor House of Sillage?

Un ingredient pe care îl folosim în fiecare parfum este vanilia. Sunt un mare fan al vaniliei și sunt atât de multe tipuri de vanilie! Potrivit parfumierilor alături de care lucrez, vanilia este cea mai senzuală esenţă. Inclusiv în apele florale pun puţină vanilie. Folosesc vanilie din Madagascar, pentru că, de multe ori, vanilia te poate aduce cu gândul la bucătărie, iar noi vrem să stăm departe de aceasta percepţie.

Care este procesul din spatele creării unui parfum House of Sillage?

O să râzi, dar oamenii mă întreabă cum anume vorbesc cu „nasurile”. Ei, bine, unul este botanist, deci a studiat florile. Un altul este specializat pe parfumurile istorice din Versailles, un altul are experienţă în artă. Fiecare parfumier cu care colaborez este specializat pe o anumită nișă, așa că fiecare are câte o altă variantă de a-și exprima cunoștinţele. Unora le place să vorbească despre culori, alţii preferă să aducă referinţe din istoria artei. Dacă aș aduce aceleași note către cinci specialiști diferiţi, aș obţine parfumuri total diferite. Concluzia mea a fost că trebuie să le vorbesc despre poveste, despre sentimentul pe care îl caut, despre emoţia pe care vreau să o provoc cu un parfum. Să luăm ca exemplu Benevolence. Le-am spus și lor povestea pe care ţi-am spus-o ţie, iar obiectivul a fost acela de a crea un parfum care să ilustreze senzaţia de relaxare și siguranţă din copilărie. Procesul a fost, așa cum este oricare proces la noi, creativ, distractiv, fără limite. Nu vreau ca parfumurile noastre să semene cu nimic din ceea ce există pe piaţă. Mi se întâmplă să refuz o propunere de parfum atunci când mi se pare că se apropie prea mult de o aromă pe care o cunosc. Așa că, la House of Sillage, nasurile creează fără limite impuse de buget, de timp sau de spaţiu.

Care este cel mai scump ingredient?

O să fii surprinsă. Și trandafirii pot fi exorbitant de scumpi. Dar cel mai extravagant probabil că este ambergris (provine de la unele specii de balene), unul dintre cele mai rare ingrediente cu care lucrăm. Când te uiţi la preţul unui parfum, s-ar putea să ţi se pară scump, însă după ce calculezi toate costurile de producţie pentru fiecare produs în parte, vei vedea că valoarea finală este justificată.

Care este cel mai bun sfat pe care îl poţi da, în materie de business? Te întreb pentru că știu cât de solicitant și dinamic poate fi un brand în cartierul produselor de lux.

Un lucru pe care l-am învăţat foarte repede este că, odată ce ai succes, ești atacat. Fie oamenii vor să te cumpere, fie vor să te distrugă. Este destul de dificil să supravieţuiești. Multe dintre brandurile aspirante – precum este cel al meu – sunt cumpărate de giganţii industriei. A crea un brand din pasiune este foarte complicat, dar nimic nu se compară cu eforturile pe care le faci pentru a-l păstra. Eu nu sunt interesată de a vinde, deși au existat multe oferte. Eu vreau să dezvolt.

Pentru că tot suntem la business, care este cea mai mare provocare în ceea ce faci?

Sacrificiul. Da, pentru că atunci când ai propriul business, lucrezi foarte mult – eu muncesc cam 8-12 ore pe zi, călătoresc foarte mult și am pierdut astfel multe momente, departe de copiii mei. Există multe seri pe care le petreci singur în camere de hotel și, orice ai face, va exista o parte pe care o sacrifici: fie căsnicia, fie relaţiile cu familia, fie businessul. Viaţa este despre sacrificii și trebuie să te decizi foarte clar ce anume urmărești și la ce anume să renunţi.

Te-ai gândit vreodată să renunţi?

Oh, da! Mă gândesc des cât mai pot rezista. Dar sunt o persoană foarte spirituală și cred că Dumnezeu mă ajută. Mai mult, în Biblie scrie că Dumnezeu nu îţi dă mai mult decât poţi duce, iar eu cred foarte mult în acest lucru. Dacă păstrăm în minte că suntem destinaţi pentru lucruri măreţe, vom reuși să le ducem la bun sfârșit.

Ce planuri pentru viitor ai?

Planurile mele acum se concentrează pe dezvoltarea liniei haute cosmetics. Îmi doresc să transform cosmeticele în accesorii House of Sillage. În industria cosmeticelor există o cu totul altă perspectivă: în Asia, de exemplu, nu se folosesc parfumuri (e considerat nepoliticos să te parfumezi), dar asiaticele consumă foarte multe produse cosmetice, au ritualuri întregi. Planul meu este să captez această piaţă, iar atunci înseamnă că am reușit.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii