Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Doar 31% dintre angajații români se declară fericiți în munca lor

Angajații români nu sunt tocmai mulțumiți de calitatea vieții profesionale, astfel că doar 31% se declară fericiți în munca lor, comparativ cu 38% media europeană, reiese din cel mai recent studiul realizat de Edenred. Mai exact, cea mai mare problemă a angajaților români, în proporție de 41% este pachetul salarial și de beneficii, câtă vreme pe 39% dintre aceștia îi sperie spectrul șomajului.
somaj_someri_job.jpg

Foarte preocupați de nivelul salarial si de puterea lor de cumpărare, nemulțumiți de viața lor profesională și mai degrabă nefericiți la muncă, angajații români au așteptări mari de la angajatori în aceste direcții, mai arată studiul. Totuși, românii sunt printre cei mai motivați, ocupând al treilea loc dintre cele 14 țări participante: 74% dintre angajații români declară că motivația lor la muncă este constantă sau în creștere, față de 69% media europeană.

În ce privește valoarea beneficiilor extra-salariale, 59% dintre angajati sunt nemulțumiți: 71% dintre angajații din sectorul public sunt nemulțumiți de nivelul beneficiilor, față de doar 59% în sectorul privat.

Cele mai frecvent acordate beneficii extra-salariale sunt tichetele de masă (51%), tichete sau carduri cadou (28%), servicii personale (13%), cantină de companie (11%) și prime de vacanță (6%).

Pentru 87% dintre angajați, beneficiile extra-salariale constituie un ajutor care le îmbunătățește viața, iar 85% declară că acestea îi determină să fie mai motivați în muncă.

În plus, angajații români se așteaptă ca firmele să le ofere beneficii în sfera serviciilor de sănătate (77%), contribuții la pensii (68%), formare profesională (66%), subvenții pentru transport (58%).

A zecea ediție a Barometrului Edenred-Ipsos cu privire la satisfacția și motivația angajaților europeni a cuprins 13,600 de angajați din 14 țări.

Deși marea majoritate a angajaților europeni consideră că revoluția digitală este deja în plină desfășurare, realitatea diferă major de la companie la companie. Managerii și specialiștii de Resurse Umane vor trebui să integreze în companii efectele revoluției digitale, pentru a reconfigura modul cum se muncește și pentru a-i recâștiga și remotiva pe angajați.

Edenred este emitent de tichete şi carduri preplătite de beneficii, iar cel mai cunoscut produs al grupului este tichetul de masă Ticket Restaurant, utilizat de peste 30.000 de companii și aproape un million de angajați în peste 45.000 de magazine și restaurante afiliate.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii