
Evenimentele au marcat finalizarea programului primelor cohorte din cadrul fiecărei universității partenere: Universitatea Romano-Americană, Universitatea Spiru Haret și Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”. Cele mai bune start-up-uri accelerate în program au fost prezentate în fața investitorilor.
“După lansarea RAU Accel, USH Accel și UMFCD Accel, am primit aproape 500 de înregistrări care ne-au dovedit că studenții sunt implicați și își doresc să învețe cât mai mult, ceea ce a fost uimitor! Trei luni mai târziu, după ce au lucrat din greu la ideea lor de business, am ajuns la evenimentele finale cu 30 de tineri antreprenori. Drumul nu a fost ușor, dar au reușit să jongleze cu Universitatea, munca și o nouă afacere!” spune Diana Ciobanete, Vice-Presedinte IdEA – Institutul de Excelență în Antreprenoriat
Printre membrii juriilor s-au numărat: Alex Bogdan (CEO Roca X), Mihai Rotaru (Fondator CleverTaxi și UrbanAir), Dragoș Nicolaescu (Tech Angel Investor în peste 70 de start-up-uri), Daniela Aldescu (Partener Smart Impact Capital), Mihai Guran (VP Techangels), Cristina Daianu (Partener Dentons) dar și reprezenți ai companiilor Johnson & Johnson și AstraZeneca, toți aceștia oferind susținere studenților pentru dezvoltarea ulterioară a business-urilor.
Câștigătorii RAU Accel sunt:
Locul 1: HomeGym produce echipament fitness pentru acasă. Misiunea lor este să ajute oamenii să ducă vieți mai sănătoase și să fie mai fit.
Locul 2: WaB Aero furnizează servicii de echilibru și centraj care sunt critice pentru siguranța zborurilor. Soluțiile lor specializate pentru încărcarea dinamică a aeronavelor rezolvă multe probleme din industrie și reduce considerabil costurile. Își propun ca în viitor să construiască un sistem de management al flotei cu ajutorul căruia fiecare operator aerian să aibă libertate și flexibilitate!
Locul 3: The devil wears vintage transformă haine vintage în produse noi prin upcycling. Scopul lor este să promoveze sustenabilitatea și moda circulară folosind materialele care deja există.
Câștigătorii UMFCD Accel sunt:
Locul 1: MedBox îmbină un desgin modern cu o tehnologie avansată și oferă o soluție rapidă și ușoară pentru oamenii care vor să arunce medicamentele expirate sau inutilizabile. Dotat cu un software de recunoaștere inteligentă a medicamentelor și sincronizat cu o aplicație mobilă, MedBox propune o rezolvare eficientă pentru problema stringentă reprezentată de poluarea farmaceutică.
Locul 2: SteppedECH dezvoltă un set de cârje care pot rămâne în poziție verticală în momentul în care sunt lăsate din mână. Acestea vor folosi un giroscop și senzori pentru a detecta momentul în care nu mai sunt în contact cu mâna utilizatorului.
Locul 3: DigiPain este o soluție digitală sigură și non-invazivă. Șoseta inteligentă se bazează pe pricipiul reflexoterapiei, magnetoterapiei și telemedicinei. Utilizată ca un tratament adjuvant pentru persoanele care suferă de dureri fizice, DigiPain va optimiza schema terapeutică.
Câștigătorii USH Accel sunt:
Locul 1: Travel to Desk este o platformă online ce vine în suportul comunităților de work from home dar și a freelancerilor prin prezentarea unor locații dedicate de lucrat remote împărțite pe categorii cum ar fi villas, private homes sau wonderlands. Travel to Desk crează o noua piață pentru persoanele private, dar și lanțurile de pensiuni sau hoteluri. Misiunea Travel To Desk este de a deveni o platformă de beneficii pentru angajații companiilor dar și a freelancerilor promovând turismul intern.
Locul 2: Imaginația nu are limite și Cartonel vine să dovedească acest lucru cu o serie de proiecte educative. Cartonel este o platformă online cu vânzare de produse din carton, pachete predefinite și toate accesoriile necesare pentru a da viața ideilor voastre.
Locul 3: LearnySelf are misiunea de a oferi “pastile” de învățare care să conducă către o mai bună înțelegere a conceptelor din spatele dezvoltării personale. Oferă suport prin sesiuni de coaching, consultanță psihologică, consiliere sau mentoring atât persoanelor interesate cât și companiilor
Următoarea sesiune de acceleratoare se va defășura în perioada septembrie 2021 – iunie 2022.
IdEA – Institutul de Excelență în Antreprenoriat, este un ONG înființat în anul 2020 de către Matei Dumitrescu și echipa sa care a creat cunoscutul program Commons Accel, precum și Smart Impact Capital, microfondul de investiții care în numai un an a reușit să investească în 8 start-up-uri de succes. Scopul Institutului este de a educa tinerii antreprenori și de a facilita accesul la finanțare pentru startup-uri.