FacebookTwitterLinkedIn
infographic_sports_summer copy

Deși în teorie românii preferă aceste sporturi practicate la nivel individual, nu același lucru se poate spune, din păcate, când vine vorba de practică. Astfel, doar 9% dintre români practică tenisul de câmp, în timp ce doar 2% dintre români preferă voleiul şi înotul. Situația nu e mai „bună” nici în rândul copiilor, numai 15% dintre aceștia fiind înotători pasionați și nu mai mult de 5% preferând sporturile cu mingea precum tenisul de câmp sau voleiul.

În ceea ce privește locurile în care cei mai mulți români preferă să-și consume energia fizică în timpul verii, majoritatea preferă sportul pe terenuri special amenajate, fiind pasionați de sporturile de echipă (29%), fiind urmați de cei care pot practica sporturile preferate pe orice spațiu public le este la îndemână, cu precădere în parcuri (21%). Există totuși împătimiți ai body-building-ului care nu s-ar despărți de sala de fitness pentru nimic altceva (11%), dar și dintre cei mai timizi care preferă activitățile fizice doar în comfortul propriei case (17%).

infographic_sports_summer copy

Preda Publishing, înființată în 2011, este o editură dedicată în întregime sportului, în toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism sau sporturi cu mingea.infographic_sports_summer copy

infographic_sports_summer copy