Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

DNA solicită începerea urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu

Direcția Națională Anticorupție (DNA) solicită Parchetului General sesizarea președintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu pentru luare de mită în anii 2007 și 2008, adică în ultima parte a mandatului său de prim-ministru, informează RADOR.
Calin-Popescu-Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu: „Este un dosar făcut pe considerente politice, o însăilare de presupuneri și de aberații juridice.”

Potrivit dosarului întocmit de DNA, Călin Popescu Tăriceanu ar fi primit în mod indirect de la reprezentanții unei companii austriece foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata servicii de consultanță, notează procurorii. În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei, mai explică DNA, notează RADOR.

Conform anchetatorilor, 800.000 de dolari reprezintă un comision din valoarea plăților făcute de statul român către companie, iar suma ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii