FacebookTwitterLinkedIn

„Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală şi contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor-Viorel i s-a înmânat un exemplar al expertizei şi i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului. Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală reţinută în sarcina inculpatului Ponta Victor-Viorel se ridică la suma de 51.321 lei”, se arată într-un comunicat de presă al emis de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

DNA a precizat că prejudiciul stabilit constă în obligaţiile fiscale de la care s-ar fi sustras SCA „Şova şi Asociaţii”, reprezentată de Şova Dan-Coman, cu ajutorul lui Victor Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

„Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor-Viorel a pus la dispoziţia contribuabilului SCA «Şova şi Asociaţii», înscrisuri falsificate (facturi şi rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăţi pentru prestarea unor activităţi juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA «Şova şi Asociaţii». În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională pentru SCA «Şova şi Asociaţii»”, se mai arată în comunicatul citat.

VEZI TOPUL CELOR MAI MARI INVESTITORI ÎN PUBLICITATEA OUTDOOR!