Cautare
, Contributor

Gastronomie |
|

Divan deschide un nou restaurant

divan.JPG
Restaurantul cu specific trucesc, Divan, a anunţat deschiderea unui nou restaurant pe Calea Floreasca nr. 111-113 şi relansarea restaurantului  de pe Strada Franceză nr. 46-48 sub o înfăţişare cu totul nouă. 

Restaurantele Divan îi invită pe oaspeţi să se lase purtaţi de aromele mirodeniilor şi să deguste preparatele specifice Turciei, cu reţete autentice şi ingrediente aduse direct din Turcia.

Credem că un restaurant poate deschide în imaginaţia oaspeţilor o călătorie în lumea pe care o reprezintă. De aceea, ne-am dorit ca fiecare vizită la Divan să îi facă pe clienţi să se bucure de o experienţă autentică ce îi transpune în poveşti cu sultani, mirodenii şi arome. De la preparatele autentice, la covoarele tradiţionale de pe pereţi şi  motivele otomane de pe podea, restaurantele Divan nu sunt doar locuri în care poţi mânca, ci puncte de plecare pentru o călătorie culinară în Turcia, au declarat Adina şi Andrei Iuşut, proprietarii restaurantelor Divan.

Bucătarul Salih Kilic, venit din Sanliurfa, este cel care a creat meniul restaurantelor şi ale cărui preparate, realizate fără compromisuri de la reţetele originale, păstrează aroma autentică a mâncării tradiţionale greu de găsit, chiar şi în Turcia.

La baza aromei inconfundabile a preparatelor de care oaspeţii se pot bucura la Divan stau reţetele tradiţonale şi ingredientele aduse direct din Turcia de la producători din Urfa, Gaziantep, Mersin şi Kahramanmaras.

Amenajarea restaurantelor a fost realizată de arhitectul Cristian Corvin, iar decorul combină elementele tradiţional otomane cu cele interpetate într-o manieră modernă.  Abundenţa covoarelor autentice turceşti de pe pereţii noului restaurant, alături de luminile atârnate de tavan, transpun vizitatorii într-o atmosferă caldă şi intimă şi dau totodată un suflu de agitaţie, tipic aglomeraţiei dintr-un bazar. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii