Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Distribuție pe Gustate vrea să atragă 2 mil. euro printr-un plasament privat la BVB

Distribuție pe Gustate este o companie de distribuție alimentară care activează în zona Olteniei și a Munteniei. Compania s-a extins începând cu anul 2018 și pe zona de producție a preparatelor din carne prin dezvoltarea propriului brand: Mezeluri din Bănie.  
Bogdan Asan-Mic

Prin majorarea de capital social compania vizează să cumpere o fabrică în județul Dolj și să investească în îmbunătățirea costurilor de producție și achiziții. Tranzacția pentru achiziția fabricii din județul Dolj urmează să fie finalizată în trimestru II anul acesta.

“Prin aceste fonduri vom crește viteza procesului investițional în două direcții: achiziția anul acesta a unei unități de producție pentru preparate din carne în județul Dolj și îmbunătățirea costurilor de producție și pentru achiziția de materii prime, ceea ce va crește marja și profitul companiei. De asemenea, o parte din sumă va fi folosită pentru digitalizarea firmei și
investiții în marketing pentru creșterea brandului Mezeluri din Bănie. În viitorul apropiat avem în vedere și extinderea propriei rețele de magazine în principalele orașe din sudul României”
, afirmă Bogdan Asan-Mic, acționar și administrator al Distribuție pe Gustate.

Plasamentul privat al acțiunilor nou emise de către Distribuție pe Gustate pentru atragerea de capital este intermediat de compania de brokeraj Goldring.

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 54 milioane de lei (11,1 mil. euro), în creștere cu 50% față de 2019 ca urmare a încheierii de contracte noi. De asemenea, compania a încheiat anul 2020 cu un profit net de 1,9 milioane de lei și estimează un rezultat net de 4,4 mil. lei pentru anul 2021.

“Pentru anul acesta ne-am bugetat o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei și o îmbunătățire a profitabilității. Creșterea profitului va fi determinată de faptul că o parte importantă din fondurile atrase prin acest plasament privat vor fi îndreptate către achiziția de bunuri și materii prime la prețuri semnificativ mai competitive decât în prezent”, adaugă Bogdan Asan-Mic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii