Cautare
, Redactor Forbes România

Energie |
|

Distribuție Oltenia lansează prima stație electrică de transformare greenfield din aria sa de distribuție. Investiția se ridică la 5,52 milioane euro

Distributie Energie Oltenia inaugureaza Statia electrica de transformare 110/20 kV pentru Zona Industriala de Est Craiova (ZIEC), prima lucrare de tip greenfield din Oltenia care are rolul de a imbunatati calitatea distributiei de energiei, atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru cei industriali
ondrej safara, CEO CEZ Rom

Proiectul a fost realizat într-un termen de 17 luni și a avut o valoare totală de 5,52 milioane euro (CAPEX), din surse proprii. Stația ZIEC este a două cea mai amplă investiție din istoria operatorului Distribuție Oltenia, după modernizarea stației Craiova Centru și ilustrează misiunea companiei de a deveni un partener local puternicsusținând planurile de dezvoltare ale regiunii. Stația a fost realizată cu sprijinul autorităților publice locale: Consiliul Județean Dolj, Instituția Prefectului Județului Dolj, Primăria Municipiului Craiova și Primăria Comunei Ghercești.

Forță umană implicată în realizarea proiectului a fost de aproximativ 100 de persoane, iar partenerii care au contribuit la construcția și punerea în funcțiune a acestei stații sunt companiile Siemens România și Electromontaj București SA.

Stația ZIEC are o importanță deosebită pentru dezvoltarea socio-economică a orașului, deoarece poate deservi atât consumatorii casnici ( aproximativ 4000), cât și obiective strategice din Craiova – trei dintre cei mai mari agenți economici din zonă, prin sporul de putere solicitat de Parcul Industrial numărul 1 Craiova, Parcul Industrial High Tech Craiova și Aeroportul Internațional Craiova, aflat în proces de extindere pentru a face față cerințelor actuale și viitoare de trafic.

„Ne transformăm continuu pentru a susține planurile de dezvoltare ale regiunii, stația ZIE Craiova fiind unul dintre proiectele de mare anvergură ce asigura posibilitățile de racordare a noilor consumatori industriali din zona”, declara Ondrej Safar, Country Manager Grupul CEZ în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii