Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Distanțare socială: Barista robot

Noul barista robot al cafenelei din Daejeon, Coreea de Sud este atent și grijuliu cu clienții, le ia comanda și le-o duce la masă.
 aboneaza-te
barista robot

Noul barista robot al cafenelei din Daejeon, Coreea de Sud este atent și grijuliu cu clienții, le ia comanda și le-o duce la masă.

Coreea de Sud, după ce a reușit să stăpânească răspândirea noului coronavirus și să limiteze numărul de infectări la 11.000 de persoane și numărul de decese la 267, încearcă acum să își pună economia pe picioare, chiar și cu ajutor din partea roboților, conform Reuters.

Autoritățile fac acum tranziția treptată de la perioada de carantină la cea de relaxare a restricțiilor. Distanțarea socială rămâne la baza metodelor de protecție și prevenție, iar guvernul numește această măsură “distanțarea în viața de zi cu zi”.

Cu ajutorul roboților, distanțarea socială ar fi mai eficientă, declară Lee Dong-bae, coordonatorul studiului de la Vision Semicon. Vision Semicon reprezintă un furnizor intelligent de soluții care a construit acest robot folosit drept barista cu ajutorul unui institut științific administrat de stat.

Lee Dong-bae a mai adăugat “Sistemul nostru nu necesită ajutorul unei persoane, iar mesele sunt aranjate la distanță pentru a asigura mișcarea eficientă a roboților”. Noul sistem implementat de Coreea de Sud folosește un braț robotic care face cafea și un robot care servește, potrivit Reuters.

Sistemul robotic poate face 60 de tipuri diferite de cafea și poate servi băuturile clienților aflați la mese. Robotul poate comunica și transmite date și altor dispozitive, în timp ce își face loc printre mesele din cafenea. Eficiența sistemului care implică un robot a fost demonstrată atunci când o comandă de 6 băuturi a fost procesată în 7 minute.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii