Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Travel |
|

Disponibilizări în masă la Singapore Airlines. Circa 4.300 de locuri de muncă vor dispărea, pe fondul COVID-19

Deși compania aeriană a strâns aproximativ 11 miliarde de dolari americani prin împrumuturi și a primit ajutor guvernamental, nu a fost suficient pentru a menține în continuare toți angajații. Reducerile de personal vor fi efectuate la Singapore Airlines și la unitățile sale SilkAir și Scoot.
 aboneaza-te
Singapore Airlines

Pierderile de locuri de muncă au venit în ciuda faptului că Ministerul Finanțelor a alocat aproximativ 15 miliarde de dolari pentru a ajuta companiile din orașul-stat să plătească personalul.

„A fi nevoit să renunți la oameni valoroși și dedicați este cea mai grea și mai dureroasă decizie pe care am avut-o de luat în cei 30 de ani de când am lucrat cu SIA”, a declarat Choon Phong Goh, director general al Singapore Airlines. „Următoarele săptămâni vor fi unele dintre cele mai dure din istoria grupului SIA”, a continuat acesta.

Asociația Internațională a Transportului Aerian nu se așteaptă ca traficul de pasageri să revină la nivelurile pre-pandemice până în 2024, iar Singapore Airlines este deosebit de vulnerabilă, deoarece nu are o piață internă pe care să se retragă.

„Când a început lupta împotriva Covid-19, niciunul dintre noi nu ar fi putut prezice impactul său devastator asupra întregii industrii aviatice”, a spus Choon. „După opt luni, numărul transportatorilor care s-au prăbușit continuă să crească. Încă nu este clar cine va supraviețui în cele din urmă acestei crize”, a mai adăugat el, potrivit Bloomberg.

De asemenea, Singapore Airlines a renunțat la angajări în luna martie și a oferit pensionare anticipată și concedieri voluntare, măsuri care au eliminat aproximativ 1.900 de posturi.

În plus, transportatorul se așteaptă să funcționeze la mai puțin de 50% din capacitate la sfârșitul acestui exercițiu financiar. Reducerile de locuri de muncă reprezintă aproximativ 15,6% din forța de muncă totală a grupului în 2019, potrivit James Teo, un analist al Bloomberg Intelligence din Singapore.

Compania a suferit o pierdere operațională record de 1 miliard de dolari americani în primul trimestru și până în iunie.

Începând din ianuarie, companiile aeriene din întreaga lume au semnalat că până la 400.000 de persoane vor fi disponibilizate. Numai în America de Nord se așteaptă pierderea a circa 130.000 de locuri de muncă. United Airlines Holdings Inc. a declarat săptămâna trecută că va reduce 16.370 de locuri de muncă în octombrie, adăugându-se la cele 19.000 de reduceri de personal planificate de American Airlines Group Inc.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii