Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Disney își închide televiziunile pentru copii în Marea Britanie

Disney își va închide cele trei televiziuni pentru copii din Marea Britanie la sfârșitul acestui an, potrivit unui anunț al companiei publicat de presa internațională la 26 iunie, informează Media Expres.
Disney

Compania a confirmat că cele trei branduri Disney Channel, DisneyXD și Disney Junior vor înceta să mai emită începând cu 1 octombrie, serviciul de conținut online Disney + devenind astfel locul exclusiv unde conținutul Disney va putea fi văzut de publicul telespectator, notează Media Expres.

Decizia de închidere vine la 25 de ani de la lansarea Disney Channel pentru prima dată pe piața din Marea Britanie și reprezintă un gest semnificativ privind intenția Disney de a extinde serviciul său de tip video-on-demand (SVOD), care până în prezent are peste 54 de milioane de abonați în SUA și în cele câteva țări din vestul Europei în care s-a lansat.

Disney a declarat că închiderea televiziunilor din Marea Britanie nu este neapărat un semnal pentru decizii similare pe alte piețe: „Compania Walt Disney rămâne angajată în activitatea de operare a televiziunilor pentru copii și continuă să deruleze acorduri de distribuție pentru canalele lineare Disney pe multe piețe unde serviciul Disney + este, de asemenea, lansat”.

Decizia companiei face ca Sky Cinema Disney să rămână singura televiziune marca Disney disponibilă pe platformele Sky și Virgin din Marea Britanie. Televiziunile lineare National Geographic și Fox – ambele cumpărate de Disney după cumpărarea cu 71 de miliarde de dolari a companiei 20th Century Fox – vor continua să funcționeze.

Disney a anunțat recent extinderea serviciului său Disney + în 8 țări din vestul Europei, pe lângă Marea Britanie, Spania, Franța și Germania și după lansarea în India, într-o politică prudentă a pașilor mărunți, spre deosebire de Netflix care atunci când s-a lansat la nivel internațional a făcut-o aproape simultan în toată lumea. Nu există niciun indiciu dacă Disney + ar putea fi lansat și în România în cursul acestui an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii