Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Disney difuzează cea mai recentă animație din seria „Războiul Stelelor”

Filmul de animație „Războiul Stelelor Rebelii: Scânteia Rebeliunii” va avea premiera sâmbătă, 4 octombrie, la 9:30, la Disney Channel România, la doar o zi după premiera americană, informează Media Expres.
Razboiul Stelelor - Disney Channel

Filmul deschide seria „Războiul Stelelor Rebelii” („Star Wars: Rebels”) ale cărei noi episoade pot fi urmărite în fiecare vineri la Disney Channel România din 18 octombrie, de la ora 9:30.

Povestea seriei este plasată între evenimentele din episoadele III și IV din seria de filme „Războiul Stelelor” – episodul IV difuzat în anul 1977 fiind filmul prin care a debutat franciza „Star Wars” creată de George Lucas – și se desfășoară într-o eră întunecată în care Imperiul Galactic a ocupat o planetă și distruge viețile oamenilor prin industrializare și exploatarea resurselor.

Echipajul de pe nava Strigoi (Ghost) se ridică împotriva Imperiului. Eroii noii serii sunt Kanan – un cavaler Jedi, adolescentul crescut pe stradă cu abilități Jedi – Ezra, pilotul Hera, musculosul dintr-o nouă specie extraterestră Zeb, războinica Sabine și droidul astro-mecanic Chopper.

Seria „Rebelii” păstrează creația artistică a trilologiei originale și esența narativă din „Războiul Stelelor” – călătoria inițiatică a eroului care în primă fază refuză să participe la aventură. De data aceasta, tânărul Ezra nu vrea să se asocieze cauzei rebelilor, pentru ca în timp să descopere că apartenența la grup îi oferă noi orizonturi în viață: ajunge să îi ajute pe alții, să fie responsabil și să îi fie recunoscute calitățile. Așa cum îi spune și Hera, „dacă tot ce faci este să lupți pentru viața ta și binele propriu, atunci ajungi să nu valorezi nimic”.

Printre actorii români care dublează vocile personajelor din serial se numără Vlad Trifas – Kanan, Anca Iliese – Hera, Cătălin Babliuc – Zeb, Ana Udroiu – Sabine, Tudor Dobrescu – Ezra şi Ionuţ Grama – Inquisitorul.

„Războiul Stelelor Rebelii” este creat de Dave Filoni („Războiul Stelelor: Atacul Clonelor”), Simon Kinberg („X-Men: Days of Future Past”, „Sherlock Holmes”) și Carrie Beck (Lucasfilm Story Group). Atât Filoni și Kinberg, cât și Greg Weisman („Gargoyles”) sunt producători executivi ai programului realizat de LucasFilm Animation.

Ca și Filoni, mulți dintre membrii echipei „Războiul Stelelor Rebelii” sunt veterani ai producției „Războiul Stelelor”. Din vechea gardă fac parte directorul artistic Killian Plunkett, responsabilul VFX si tehnician de lumini Joel Aron, producătorul Athena Portillo și Matt Wood, editor de sunet, nominalizat la premiile Oscar și Emmy. Aceștia au colaborând și la realizarea serialului de animație „Războiul Stelelor: Războiul Clonelor”, care a fost laureat cu premiul Emmy.

Când Kathleen Kennedy, președinta LucasFilm, a demarat discuțiile cu Dave Filoni pentru o nouă serie TV Războiul Stelelor, acesta a spus că vrea să creeze un serial care să fie inspirat de ilustrațiile filmului original. „Lui Kathleen i-a plăcut ideea din prima, pentru că și ea este o mare admiratoare a ilustraţiilor lui Ralph McQuarrie. Iar cum acțiunea din Rebelii se petrece cu 5 ani înainte de cea din episodul „O Nouă Speranță”, am știut că se potrivește perfect cu conceptul artistic al primului film „Războiul Stelelor”. Noi sperăm că seria Rebelii este un tribut adus talentaților artiști care au reușit să materializeze viziunea lui George”, a mai spus Filoni.

Portofoliul Disney Channels Worldwide include 42 de televiziuni Disney și 30 Disney XD, în peste 30 limbi, ce ajung la sute de milioane de telespectatori din întreaga lume. Disney Channels Worldwide face parte din Disney/ABC Television Group.

Lucasfilm Ltd., o filială deținută integral de The Walt Disney Company, este unul din liderii globali în producţia de film, televiziune și divertisment digital. Compania produce filme cinematografice și de televiziune, efecte vizuale și post-producție audio, animație digitală, software de divertisment interactiv și gestionează comercializarea la nivel mondial a tuturor proprietăţilor sale în domeniul divertismentului, inclusiv francizele „Razboiul Stelelor” şi „Indiana Jones”. Lucasfilm Ltd. are sediul central în California de Nord.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii