Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Disney concediază 28.000 de angajați, una dintre cele mai mari disponibilizări din pandemie

Disney disponibilizează 28.000 de angajați în SUA, marcând una dintre cele mai profunde reduceri ale forței de muncă din epoca Covid-19.  
 aboneaza-te
Disneyland Hong Kong

Mișcarea afectează parcurile tematice ale companiei, liniile de croazieră și afacerile cu amănuntul, a anunțat Disney. Vor fi disponibilizați directori și lucrători, 67% fiind angajați cu normă parțială, relatează Bloomberg.

Concedierea în masă a zdruncinat investitorii și a dus la o scădere rapidă cu aproape 2% a acțiunilor Disney, care oricum se confruntau cu un declin de 13% în acest an.

Astfel, gigantul Disney se alătură companiilor aeriene și altora care depind de călătorii, trecând la planuri masive de restructurări.

Disney număra 223.000 de angajați la sfârșitul ultimului an fiscal, care s-a încheiat în septembrie 2019.

“Oricât de sfâșietor este să întreprindem această acțiune, e singura opțiune fezabilă pe care o avem în urma impactului prelungit al Covid-19 asupra afacerii noastre”, a declarat Josh D’Amaro, președintele diviziei de parcuri, într-un anunț către muncitorii.

Criza Covid-19 a închis parcurile Disney din întreaga lume. Deși stațiunile din alte zone au fost redeschise – inclusiv Florida, în iulie – Disney încă nu a primit autorizație pentru a relua operațiunile la cele două parcuri tematice din Anaheim, California.

Măsuri speciale în pandemie

Însă parcurile redeschise funcționează la o capacitate mult mai mică din cauza cerințelor de distanțare socială. Iar numărul de vizitatori, în special cei care sosesc cu avionul, a fost dezamăgitor, au spus reprezentanții companiei.

De asmenea, Disney a adoptat o serie de măsuri de siguranță în pandemie, organizând deplasări cu cât mai puține interacțiuni umane, meniuri de restaurante online și sisteme de plată mobilă. Iar unele dintre aceste noi abordări necesită mai puțini angajați.

„Am redus cheltuielile, am suspendat proiectele de capital și ne-am modificat operațiunile pentru a rula cât mai eficient posibil. Cu toate acestea, pur și simplu nu putem rămâne în mod responsabil cu personal complet în timp ce operăm la o capacitate atât de limitată”, a explicat D’Amaro. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii