FacebookTwitterLinkedIn

Impresionat de legătura dintre Mowgli și ursul Baloo, care îi amintea de relația specială cu bunicul său,  Jon Favreau a urmărit să redea în noua ecranizare echilibrul caracteristic lui Mowgli, care „nu era deloc intimidat de animalele mari ale junglei, ci, din contră, se simţea acasă în compania lor.”, spune Favreau.

THE JUNGLE BOOK

Favreau a dorit ca în noua ecranizare animalele să fie mai mari decât în realitate, pentru a accentua, prin contrast, fragilitatea lui Mowgli. În tărâmul mitic în care Mowgli rătăcește de unul singur, regizorul și-a dorit să fie transmise cu naturalețe emoțiile lui, de aceea i-a alăturat actorului Neel Stehi (Mowgli) coechipieri în fiecare scenă, chiar dacă aceștia nu se văd pe ecran. Astfel, Baloo e interpretat de Artie Esposito, un cunoscut păpușar, care îl ajută pe tânărul actor să dea frâu emoțiilor.

THE JUNGLE BOOK

Producătorii au dorit să aducă un tribut clasicei pelicule Disney, de aceea au căutat modalități prin care să îi facă pe spectatori parte din realitatea junglei, amestecând în fundal acțiunea minimală cu peisaje exotice construite digital. În crearea acestor scene, și-au adus contribuția și specialiști în efecte speciale, care au lucrat la filme multipremiate precum „Viața lui Pi”, „Gravity” și „Avatar”.

THE JUNGLE BOOK

„Ne-am întrebat cum putem crea o lume în care să folosim tehnologia la potenţialul ei cel mai ridicat? Ne doream ca publicul să uite că e tehnologie şi să se lase dus de imagini şi de experienţă”, spune Jon Favreau.

Cea mai cunoscută adaptare a poveștii scrise de Rudyard Kipling rămâne cea semnată de Walt Disney, lansată în 1967, primul din epoca sa care a suprapus coloana sonoră peste imagini, cu melodii care au ajuns să facă carieră pe cont propriu, precum Terry Gilkyson- „The Bare Necessities” și The Sherman Brothers- „I wanna Be Like You”.

THE JUNGLE BOOK

De data aceasta, celebrul compozitor John Debney a fost cel care a creat coloana sonoră care să se potrivească perfect cu această junglă digitală, în care a integrat teme muzicale deosebite, precum cea pentru actualul Mowgli, care „nu e foarte sentimentală. E mai degrabă elegantă, maiestuoasă. E o temă despre transformarea unui puști în bărbat.”, adaugă compozitorul.

THE JUNGLE BOOK

Interesant este că Debney a fost prezent și la ecranizarea poveștii care a rămas în istorie, pe când tatăl său lucra cu Walt Disney în anii `30: „Când eram un puști se filma «Cartea Junglei» și eu eram mai mereu prezent în platou. L-am și cunoscut pe Bruce Reitherman, cel care l-a jucat pe Mowgli atunci.”, își aduce aminte compozitorul.

„Cartea Junglei” a avut premiera pe 15 aprilie 2016, fiind distribuită de Forum Film România. Filmul poate fi urmărit în format 3D (subtitrat și dublat) în toate cinematografele partenere din țară, precum și în format IMAX 3D (subtitrat)- la Cinema City din AFI Palace Cotroceni şi la Shopping City Timişoara, şi în format 4DX 3D (subtitrat și dublat) – la Cinema City din Mega Mall Bucureşti, City Park Constanţa şi Shopping City Timişoara.

Formatul IMAX, cu ajutorul tehnologiei inovatoare IMAX DMR, oferă o experiență cinematografică impresionantă, pe care formatul 4DX o duce la un nou nivel, datorită experienței senzoriale complete.

Vizionează și trailerul filmului:

THE JUNGLE BOOK
THE JUNGLE BOOK
THE JUNGLE BOOK