FacebookTwitterLinkedIn

Până în acest moment, Discovery a semnat opt acorduri de subcontractare pentru Jocurile Olimpice, cu radiodifuzorii naţionali din Austria (ORF), Croația (HRT), Cehia (Ceska Televize), Finlanda (YLE), Irlanda (RTE), Olanda (NOS) și Marea Britanie (BBC), acorduri adaptate la specificul fiecărei pieţe.

Acordul cu MTVA se referă la următoarele patru ediții ale Jocurilor Olimpice, începând din 2018, ce vor fi difuzate pe canalele publice şi pe platformele Eurosport, on air şi online, disponibile în Ungaria, creând astfel o ofertă diversă: emisie pe televiziuni libere la retransmisie, televiziuni cu plată și platforme digitale.

MTVA va subcontracta de la Discovery Communications drepturile de emisie pentru televiziunea liberă la retransmisie ale Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2018 și 2022 și ale Jocurilor Olimpice 2020 și 2024, continuând tradiţia radiodifuzorului national din Ungaria de a reuni întreaga țară în jurul celor mai populare competiţii sportive, sărbătorindu-i pe atleții ungari intrați în cursa pentru medaliile olimpice.

Pachetul de subcontractare semnat de MTVA include drepturile de a difuza programe de știri specifice care vor urma transmisiunilor în direct.

MTVA a primit și drepturi de a difuza pe canalele sale digitale conținutul difuzat pe canalele sale de televiziune liniară.

Eurosport își păstrează drepturile de a difuza toate evenimentele din cadrul Jocurilor Olimpice pe propriile canale cu plată și pe platformele online.

Victoria Davies, VP, Country Manager, Europa Centrală & de Est, Discovery Communications, a declarat: „Acest acord reprezintă o reuşită în primul rând pentru fanii și telespectatorii din Ungaria, cărora le garantează șansa de a savura fiecare minut din toate edițiile Jocurilor Olimpice din 2018 până în 2024. Datorită acestui parteneriat, fanii se vor putea bucura de transmisiile MTVA de la Jocurile Olimpice, precum şi de cele ale Eurosport de pe tot parcursul anului despre sporturile olimpice, disponibile pe mai multe platforme. Astfel, vom oferi publicului din Ungaria nu numai cele mai bune momente, ci absolut fiecare moment din Jocurile Olimpice, pe orice tip de ecran.”

VEZI TOPUL LANȚURILOR DE FARMACII ÎN 2015!

La rândul său, Miklos Vaszily, Acting General Director MTVA, a spus: „Ungaria este considerată una dintre marile națiuni ale lumii în materie de sport, având un palmares bogat de realizări sportive. Evenimentele sportive de nivel național, european și mondial sunt întotdeauna pe primul loc în lista noastră de priorități. Suntem încântați că, datorită acordului încheiat, MTVA va difuza Jocurile Olimpice organizate între anii 2018-2024. Faptul că MTVA a obținut şi drepturi digitale asupra transmisiilor de la Jocurile Olimpice reprezintă un aspect foarte important al acestui acord fiindcă deschide oportunități uriașe pentru serviciul public de media din Ungaria care astfel va îmbunătăți enorm experiența utilizatorilor.”

Această ştire vine ca urmare a anunţului făcut de Discovery Communications și Comitetul Olimpic Internațional în iunie anul trecut referitor la acordarea drepturilor de difuzare TV și pe toate platformele în 50 de ţări din Europa, pentru Jocurile Olimpice din perioada 2018 – 2024.