FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanții Discovery din România au precizat pentru Media Expres că aceasta mutare vizează și televiziunile pe care grupul le operează la noi în țară dar nu are nicio legatura cu Brexit-ul, ci este o inițiativa globală aflată în derulare de ceva vreme, Discovery fiind prima televiziune care și-a mutat transmisiunea în cloud în SUA, de anul trecut.

„Cu aceasta ocazie, ne folosim de avantajele tehnologiei pentru a eficientiza operațiunile”, au mai spus reprezentanții televiziunii.

Discovery emite peste 100 de televiziuni în toată Europa din sediul său aflat în partea de vest a Londrei, fiind cea mai mare companie TV care folosește Marea Britanie ca hub de emisie pentru întregul continent. Mișcarea va afecta aproximativ 100 de angajați britanici, potrivit broadbandtvnews.com.

Trecerea de la Londra la Sterling face parte din planul Discovery de a transfera toate playout-urile în centrul de distribuție media din Sterling, Virginia, de unde sunt emise în prezent peste 80 de feed-uri globale.

Centrul de tehnologie din Virginia dispune de tehnologie digitală modernă care permite atât emisia în direct, cât și publicarea neliniară a conținutului. Discovery utilizează serviciile Amazon Web Services pentru distribuția globală.

Pe lângă Virginia, compania deține un hub tehnologic în Knoxville și va menține alte câteva locații la nivel internațional care deservesc operațiunile tehnice globale.

Grupul Discovery va continua să aibă 1.300 de angajați în Marea Britanie, unde realizează programe și difuzează 16 televiziuni pentru telespectatorii britanici. După mutarea televiziunilor non-live Discovery își propune să dezvolte centrul londonez ca un hub pentru sport și transmisiuni în direct, pe lângă studiourile Eurosport din Paris.

Pentru moment, Discovery va continua să mențină înregistrate toate licențele sale TV la autoritatea britanică OFCOM, dar în cazul în care un acord Brexit privind televiziunea nu este semnat, radiodifuzorul ar putea să mute licențele în Olanda sau Polonia, conchide broadbandtvnews.com.